Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (2 stemmen)

Onlangs werd ik uitgedaagd in de FoodSaverChallenge georganiseerd door restaurant InStock in samenwerking met IT&M. Een groepje bloggers ontving een lijst met allemaal vaak verspilde ingrediënten. We moesten elkaar uitdagen om een leuk gerecht te verzinnen met 5 van deze ingrediënten om daarmee te laten zien hoe zonde en onnodig het is om voedsel te verspillen. Zo verrastte ik Kelly van GoodFoodLove en werd ik uitgedaagd door Chantal van FeelGoodByFood. Wat maakte ik met broccoli, avocado, appel, munt, peterselie en maximaal twee extra ingrediënten naar keuze? Een bijzondere avocadosoep met broccoli, appel, geitenkaas, kruiden en amandeltjes, oftewel mijn FoodSavingSoup!

Wat heb je nodig voor deze FoodSavingSoup?
IMG_4043Voor de soep
750 ml groentebouillon
1 kleine broccoli
2 rijpe avocado’s
2 grote appels
100 gram geitenkaas
handje verse munt
handje peterselie

Voor de garnering
handje grofgehakte amandelen

Hoe maak je deze FoodSavingSoup?
Maak de groentebouillon en breng deze aan de kook. Ontdoe ondertussen de appel en avocado van hun schil en het hart. Snij dan de broccoli in roosjes, de appels in parten en de avocado’s doormidden. Voeg de broccoli en de appel toe aan de bouillon en laat gedurende 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de soep van het vuur, voeg de kruiden toe en laat even afkoelen. Doe het geheel dan in een keukenmachine samen met de avocado en de geitenkaas en blend tot een egale massa. Proef en pas de romige smaak aan met zout, peper, chilivlokken, citroensap of extra geitenkaas. Rooster in een koekenpan de grofgehakte amandelen tot ze goudbruin zijn en garneer de soep hiermee. Eet hem lauwwarm of gekoeld.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Food Saving Soup
Published On