Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

IMG_4837Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH gekruide filet!

Vegetarische filet
Onlangs vond ik een zeer traditionele vegetarische in de Albert Heijn die ik nog niet getest had: deze ‘gekruide filet’ van de Albert Heijn zelf. Het is een vrij grote, eenvoudige, platte filet, zonder paneer, die zeer gemakkelijk te bereiden is: binnen enkele minuten bak je hem goudbruin. Zout en peper is hierbij niet nodig, want hij is daadwerkelijk gekruid.

Smaak, structuur en toepassing
De structuur van deze gekruide filet doet me op positieve manier denken aan de structuur van de Valess filets. Hij heeft een stevige, gelaagde bite, licht taai met een behoorlijke kipassociatie. In tegenstelling tot Valess is hij niet gepaneerd dus heeft hij een lekker knapperig bakrandje. De gekruidheid zorgt dat de filet niet saai is en houd hem goed op smaak. Wel is de filet behoorlijk groot, dus eet ik slechts de helft op. Dit ligt echter niet aan de structuur, noch de smaak! Combineren met een lichte, frisse salade is dus een aanrader (zoals altijd), maar in dit geval past hij ook goed bij een traditioneel Hollands gva-tje: groente, vleesvervanger en aardappeltjes.

Voedingswaarde
De gekruide filet van AH is rijk aan eiwit en aangevuld met vitamine B2, B12, ijzer en zink. Waardevolle toevoegingen voor de vegetariër! Verder bevat hij 161 calorieën en 9 gram vet per filet (een pakje is 170 gram en bevat 2 filets). Dat is heel netjes voor zo’n grote, stevige en vullende filet, dus ik zou hem zeker aanraden. Een mooie toevoeging aan Albert Heijn’s vleesvervanger-assortiment!

Voor de veganist: de gekruide filet bevat helaas melk en ei. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de gekruide filet bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: gekruide Filet AH
Article Name
Vleesvervanger getest: gekruide Filet AH
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH gekruide filet!
Author