Print Friendly, PDF & Email

IMG_4837Iedere woensdag test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Tivall tot Valess, van Quorn tot De Vegetarische Slager en van Koolen1981 tot Vivera. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan.

Vegetarische filet
Onlangs vond ik een zeer traditionele vegetarische in de Albert Heijn die ik nog niet getest had: deze ‘gekruide filet’ van de Albert Heijn zelf. Het is een vrij grote, eenvoudige, platte filet, zonder paneer, die zeer gemakkelijk te bereiden is: binnen enkele minuten bak je hem goudbruin. Zout en peper is hierbij niet nodig, want hij is daadwerkelijk gekruid.

Smaak, structuur en toepassing
De structuur van deze gekruide filet doet me op positieve manier denken aan de structuur van de Valess filets. Hij heeft een stevige, gelaagde bite, licht taai met een behoorlijke kipassociatie. In tegenstelling tot Valess is hij niet gepaneerd dus heeft hij een lekker knapperig bakrandje. De gekruidheid zorgt dat de filet niet saai is en houd hem goed op smaak. Wel is de filet behoorlijk groot, dus eet ik slechts de helft op. Dit ligt echter niet aan de structuur, noch de smaak! Combineren met een lichte, frisse salade is dus een aanrader (zoals altijd), maar in dit geval past hij ook goed bij een traditioneel Hollands gva-tje: groente, vleesvervanger en aardappeltjes.

Voedingswaarde
De gekruide filet van AH is rijk aan eiwit en aangevuld met vitamine B2, B12, ijzer en zink. Waardevolle toevoegingen voor de vegetariër! Verder bevat hij 161 calorieën en 9 gram vet per filet (een pakje is 170 gram en bevat 2 filets). Dat is heel netjes voor zo’n grote, stevige en vullende filet, dus ik zou hem zeker aanraden. Een mooie toevoeging aan Albert Heijn’s vleesvervanger-assortiment!

Voor de veganist: de gekruide filet bevat helaas melk en ei. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de gekruide filet bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gekruide filet AH
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!