Print Friendly, PDF & Email

Aan het einde van de week, wanneer mijn koelkast veel minder vol is dan na mijn laatste tripje naar de supermarkt, maak ik vaak curry. Dit omdat het eigenlijk niet uit maakt welke soorten groenten je in een curry verwerkt. Voor mij de perfecte maaltijd om te maken met restjes! Mocht je geen restjes meer hebben, dan kan je helemaal je geluk niet op, combineren is eindeloos.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
1 broccoli
2 lente ui
2 paprika’s
2 blikken kikkererwten
300 gram aardappelen
600 ml kokosmelk
4 eetlepels curry pasta (geel)
3 eetlepels geurloze kokos olie

Optioneel:
Serveren met rijst naar keuze

 Hoe maak je deze gele curry met groenten?
Bereid eerst de verschillende soorten groenten. Het makkelijkst vind ik om de groenten van te voren even kort te blancheren zodat ze nog een bite hebben. Zo kan je ze ook allemaal tegelijkertijd in de currysaus gaar stoven. Begin met het schillen van de aardappelen, snij deze hierna in blokjes van 1 bij 1 cm. Maak de paprika schoon door de zaadlijsten en de kroon te verwijderen, snij de paprika hierna in grove stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de lente ui in fijne plakjes. Zet twee pannen met ruim water op het vuur. Kook zodra het water kookt in één pan de aardappelblokjes gaar in 10 minuten. In de andere pan blancheer je de broccoli 6 minuten waarna je ze direct afspoelt met koud water. Wanneer je kikkererwten uit blik gebruikt is het belangrijk om ze voor gebruik goed af te spoelen. Mocht je de gedroogde variant gebruiken volg dan de instructies op de verpakking. Let op! Dit duurt vaak iets langer, hou daar dus rekening mee in de bereidingstijd. Als het goed is zijn inmiddels je groenten bijna gaar en staan alle losse ingrediënten klaar om te verwerken in de currysaus. Voor de saus verhit je 3 eetlepels geurloze kokosolie in een wok. Zodra de olie gesmolten is voeg je de curry pasta toe. Om de kruiden en aroma’s in deze pasta goed tot zijn recht te laten komen, bak je de pasta 1-2 minuten al roerend zachtjes aan. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel zo’n 5 minuten pruttelen totdat de kokosmelk en de curry pasta één geheel vormen. Voeg hierna de kikkererwten, paprika, broccoli en aardappelblokjes toe. Laat de wok nog 5 minuten op het vuur staan. Serveer het gerecht eventueel met rijst en verdeel de curry over de borden. Garneer tot slot met lente ui.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gele curry met groenten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!