Vega vleesklassieker: gele erwtensoep
4.3 (86.67%) 9 vote[s]

Gele erwten smaken hetzelfde als groene erwten, alleen de kleur is anders (leuker!). Ze zijn goede vleesvervangers en horen bij een gezond voedingspatroon. Daarnaast is het eten van peulvruchten diervriendelijk en milieubewust. Deze hartverwarmende maaltijdsoep is erg lekker na een winterse wandeling. De eiwitten, vitaminen en mineralen in deze soep geven je weer energie!

Ingrediënten
Voor 4 personen
200 gram gele spliterwten
200 gram winterpeen
1 grote ui
2 el fijngehakte peterselie
1el olijfolie of boter
1tl gemberrasp
1tl kurkuma
2 l groentebouillon
zwarte peper naar smaak
limoen of citroensap naar keuze

Let op: houd er rekening mee dat de erwten eerst 2 uur moeten weken voor je aan de slag kan!

Bereidingswijze
1. Was de gele spliterwten. Week ze voor 2 uur in 1 liter water.
2. Schil, was en snijd de w
ortels. Schil ook de gember en rasp het.
3. Kook na de inweektijd de erwten, wortel en gember met kurkuma en bouillonblokjes.
4. Schil, snipper en fruit de ui in olie of boter.
5. Pureer de soep als de erwten en wortels gaar zijn. Maak de soep naar wens iets dunner met gekookt water.
6. Roer de gebakken uisnippers, zwarte peper, peterselie en citroensap erdoor. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons dan weten wat je er van vond in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto. Je downloadt hem hier. 

Summary
Gele erwtensoep
Article Name
Gele erwtensoep
Description
Gele erwten smaken hetzelfde als groene erwten, alleen de kleur is anders (leuker!). Ze zijn goede vleesvervangers en horen bij een gezond voedingspatroon. Daarnaast is het eten van peulvruchten diervriendelijk en milieubewust. De eiwitten, vitaminen en mineralen in deze soep geven je weer energie.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!