We leven in een tijd waar alles steeds duurder wordt, zo ook de boodschappen. Gelukkig kun je met dit heerlijke budget recept thuis een heerlijke maaltijd op tafel zetten voor slechts €2,15 per persoon. Dit recept is ideaal om in het weekend te maken of als voor/bijgerecht tijdens de feestdagen. Lees snel verder!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 grote vastkokende aardappelen, schoongemaakt en drooggedept
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
250 g cherrytomaten, gehalveerd
olijfolie
zout en peper
voor de opgeklopte feta
1 teentje knoflook, geperst
200 g feta
150 g Griekse yoghurt
1 el extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze een aantal keer in met een vork. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappelen 50 minuten in de oven totdat ze makkelijk zijn in te prikken met een vork.
2. Verdeel ondertussen de kikkererwten, paprika, cherrytomaten en courgette over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn geworden, hussel halverwege om.
3. Doe alle ingrediënten voor de opgeklopte feta in de keukenmachine en mix of puls tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Laat de aardappelen een aantal minuten afkoelen, snijd de bovenkant door de lengte open en trek de binnenkant een beetje los met een vork. Verdeel de gepofte aardappel over de borden. Serveer met een paar eetlepels van de opgeklopte feta en de gegrilde groente. Genieten maar!
Heb jij dit budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Je kunt ons ook taggen op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier! Wij zijn benieuwd.






Ziet er heerlijk uit!