Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt en granaatappel
3 (60%) 8 vote[s]

Wat mij betreft een van Ottolenghi’s klassiekers! Geroosterde aubergine uit de oven met saffraanyoghurt en granaatappel. Het perfecte snel-gemaakt-maar-toch-culinair voorgerecht, en ook als hoofdmaaltijd heerlijk te combineren met een frisse salade en wat oerbrood.

Wat heb je nodig?
Voor de aubergine:
2 aubergines (voorgerecht ½ per persoon, hoofdmaaltijd 1 per persoon)
olijfolie, zout en peper

Voor de saffraanyoghurt:
150 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels heet water
1 snufje saffraandraadjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
zout en peper

Voor de garnering:
½ granaatappel, de pitjes
handje pijnboompitten, geroosterd
20 basilicumblaadjes


Hoe maak je deze Ottolenghi aubergine?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergines netjes door de helft, snij het vruchtvlees kruislings in zonder het vel te beschadigen en besprenkel royaal met olijfolie, zout en peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Doe vervolgens de saffraandraadjes samen met de eetlepels heet water in een kommetje en laat 5 minuten trekken. Doe de yoghurt, de knoflook, de olijfolie, het citroensap erbij en klop tot een gladde, gele saus en breng op smaak met zout en peper. Leg tot slot de auberginehelften op de borden of op een platte, besmeer met de saffraanyoghurt, bestrooi met pijnboompitten en granaatappelpitjes en schik de basilicumblaadjes erop. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Ottolenghi, mijn groene held

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt en granaatappel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!