Print Friendly, PDF & Email

Dit gerecht is een ware showstopper! De combinatie van de geroosterde biet en koolraap met balsamico is natuurlijk ontzettend lekker, maar de presentatie doet ook een hoop! Door de plakjes in een soort roos in de pan te plaatsen, krijg je een prachtig en kleurrijk geheel. Allore Foodies deelde met ons het recept!

Ingrediënten
3 middelgrote rode bieten
3 middelgrote gele bieten
3 middelgrote koolrapen
zout en peper
60 ml olijfolie
2 el verse tijm, gehakt
1 el balsamico azijn

Extra nodig
Ijzeren ovenschaal van 18 cm diameter

Bereidingswijze
1. Maak de bieten en koolrapen schoon. Snijd de uiteindes af en schil beide.
2. Gebruik een mandoline om de koolraap zo dun mogelijk te snijden. Stapel de plakjes op. Herhaal dit proces met de gele biet en vervolgens met de rode biet.
3. Doe 2 el olijfolie in de ijzeren pan om aanbranden te voorkomen.
4. Plaats de plakjes afwisselend in een rechte lijn via de palm van je hand. Plaats dit rond aan de rand van de pan in een nauwsluitende spiraal. Blijf dit doen tot je pan vol zit. Als je klaar bent, voeg nog wat extra plakjes toe om het een nauwsluitend geheel te maken. Druk het geheel daarna zachtjes aan op de bovenkant om ervoor te zorgen dat alle plakjes goed erin zitten. Druppel wat olijfolie en strooi wat zout en peper erover.
5. Verwarm de oven op 205 graden. Plaats de schaal in de oven en bak voor een uur. Check elke 15 minuten of de bovenkant niet aan het verbranden is. Besprenkel er nog wat olijfolie over als de bovenkant er wat verschroeid uitziet.
6. Haal uit de oven en besprenkel met balsamico azijn. Top daarna af met de tijm. Bak dit vervolgens nog 15 minuten.
7. Serveer direct uit de pan met krokant brood of focaccia en een glas rode wijn!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Geroosterde biet en koolraap met balsamico
Article Name
Geroosterde biet en koolraap met balsamico
Description
De combinatie van de geroosterde biet en koolraap met balsamico is ontzettend lekker, maar deze prachtige presentatie is ook een ware showstopper!
Author