Print Friendly, PDF & Email
4.1/5 - (8 stemmen)

Geroosterde groenten gaan heel goed in een salade als je het ons vraagt. En wat zo leuk is aan deze heerlijke salade, is dat je niet alleen de roosjes van de bloemkool gebruikt, maar ook de bladeren. Hierdoor hoef je niets te verspillen! De bladeren worden lekker krokant in de oven en de tahin-citroen dressing en de granaatappelpitjes maken het helemaal af.

Ingrediënten
voor 4 personen
1 bloemkool incl. blad
1 blik (400 g) linzen, afgespoeld en uitgelekt
250 g cherrytomaten, in kwarten
200 g spinazie, grof gesneden
75 g granaatappelpitjes
15 g platte peterselie, fijngesneden
1 tl gemalen komijnzaad
zonnebloemolie
zout en peper

voor de dressing
1 citroen, het sap
4 el tahin
2 el water
1 tl agave siroop

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het blad van de bloemkool en bewaar dit voor later. Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg wat zonnebloemolie, de helft van het komijnzaad en zout en peper toe. Rooster voor 30 minuten in het midden van de oven. Voeg na 10 minuten ook het blad van de bloemkool toe met wat zonnebloemolie, de rest van het komijnzaad en zout en peper.
2. Meng de ingrediënten voor de dressing samen in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de spinazie over een saladeschaal of vier borden, gevolgd door de linzen, de geroosterde bloemkoolroosjes en bladeren en de cherrytomaten. Garneer de salade met de granaatappelpitjes en peterselie. Serveer met de dressing.

Heb jij wel eens eerder de bladeren van een bloemkool gebruikt? Wij zijn benieuwd naar jouw creatie van dit recept! Laat het ons weten op Instagram via #dehippevegetarier of @dehippevegetarier of via een reactie op Facebook of het blog! 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde bloemkoolsalade met een frisse tahin-citroen dressing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time