Gevulde groenten: altijd een feest voor het oog en toch super snel te maken. Deze paprika is daar weer een mooi voorbeeld van! Een heerlijk gezonde variant met quinoa, champignons, maïs, spinazie en rozijnen. Een eenvoudige favoriet!

Wat heb je nodig?
4 grote paprika’s (een per persoon)
1 kop quinoa
1 blokje groentebouillon
1 doosje champignons
1 uitje
1 teen knoflook
1 eetlepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gember
1 theelepel kaneel
2 grote handen spinazie
1 blikje mais
1 handje rozijnen, geweekt in heet water
olijfolie, zout en peper


Hoe maak je deze gevulde paprika’s?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, in groentebouillon in plaats van water. Snij de champignons, de ui en de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak ze daarin met alle kruiden (komijn, kurkuma, gember, kaneel). Snij de spinazie fijn en meng samen met de maïs en de geweekte rozijnen door de gekookte quinoa. Voeg daar ook de champignon-ui-knoflook mix aan toe. Snij het hoedje van de paprika’s, verwijder de draden en de zaadjes en schep de vulling erin. Zet de paprika’s in een ovenschaal waarin ze rechtop kunnen staat en bedek met folie of een deksel. Bak de gevulde paprika’s gedurende 35 minuten, haal daarna de folie of het deksel eraf en bak nog 15 minuten tot de bovenkant knapperig is. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde paprika gevuld met kruidige quinoa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!