Geroosterde spitskool met mosterd-kaas gratin en aardappels
3 (60%) 2 vote[s]

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag geroosterde spitskool met mosterd-kaas gratin en aardappels.

Ingrediënten
Voor 2 personen
500 g biologische aardappels
25 g biologische zadenmix
2 st biologische knoflookteen
1 biologische spitskool
2 st biologische rode ui
125 g biologische cherrytomaatjes
75 g biologische geraspte kaas
1 el mosterd
2 el olijfolie extra vierge
1 el citroensap
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was en boen de aardappels, snijd de lelijke plekjes weg (je hoeft ze niet te schillen) en snijd in dunne partjes. Kook 10 minuten en giet daarna het water af.
  3. Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix goed af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Meng voor de dressing de zadenmix, mosterd, olijfolie extra vierge en citroensap in een kom. Pel en pers de knoflook erboven uit en meng door elkaar.
  4. Snijd de spitskool in de lengte in 4 parten, of snijd de parten nog een keer in de lengte doormidden. Pel de ui en snijd klein. Was de cherrytomaatjes en snijd door de helft.
  5. Spreid de spitskool, aardappels, cherrytomaatjes en ui uit over de bakplaat en besprenkel met de dressing en geraspte kaas. Rooster de spitskool in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Breng op smaak met zout en peper en serveer.
Tip: Heb je nog spitskool over? Maak een heerlijke koolsalade door de spitskool in fijne plakjes te snijden en aan te maken met olijfolie extra vierge, zout, peper en azijn. Garneer de koolsalade bijvoorbeeld met geraspte wortels en rozijnen.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo’n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!

GOED NIEUWS: wij mogen korting geven op het Ekomenu! Geen zorgen: het abonnement is volledig flexibel dus je kunt altijd weer stoppen. Met code dehippevegetarier25 ontvang je 25% korting op jouw éérste menu van een flexibel abonnement. Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde spitskool met mosterd-kaas gratin en aardappels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!