Gevulde cannelloni met pompoen, kastanjes en geitenkaas
5 (100%) 1 vote

Weer echt even een anders-dan-anders recept voor de koude dagen! Gevulde cannelloni, maar dit keer met pompoen, kastanjes, champignons, gekaramelliseerde rode ui en geitenkaas. Deze heerlijke pasta variatie wil je zéker proberen!

De geschiedenis van cannelloni
Deze pasta maakte ik met de cannelloni van Barilla. Een echt Italiaanse pastamerk, opgericht in 1877 in Parma. Zij leerden mij alles over de geschiedenis van cannelloni. Cannelloni blijkt al bekend sinds de oudheid! Letterlijk betekent het woord ‘grote pijpen’, voorheen werd deze pasta namelijk in grote rechthoeken gesneden, gevuld, opgerold en klaargemaakt. De cannelloni wordt gemaakt van harde tarwe en water. Dankzij de jarenlange ervaring van Barilla in de selectie van speciale ‘durum tarwe’ is de kwaliteit en consistentie van deze pasta heel fijn: niet plakkerig en écht al dente. Leuk aan cannelloni is dat je de pijpjes zo fantasievol als je wilt kunt vullen, zoals ik in dit recept doe met pompoen!

Wat heb je nodig?
Voor 3-4 personen

  • ½ pak Barilla cannelloni
  • 1 kilo pompoen, in blokjes
  • 125 gram tamme kastanjes (in blik of vacuüm)
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 400 gram tomatenblokjes (in blik)
  • 15 gram verse salie, fijngehakt
  • 100 milliliter water
  • 250 gram kastanje champignons, in vieren
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 2 rode uien, in ringen
  • olijfolie, peper en zout

Hoe maak je deze cannelloni?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng de pompoenblokjes met een scheut olijfolie, peper en zout naar smaak en spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 20 minuten goudbruin en gaar. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 180 graden Celsius.
  3. Doe 750 gram van de geroosterde pompoen in een keukenmachine of blender, samen met de kastanjes, de helft van de geitenkaas, de helft van de salie en het water, en meng tot een egale massa. Proef en voeg eventueel zout en peper toe naar smaak. Vul de cannelloni pijpjes met de puree en leg ze op een bord. TIP: vul de cannelloni met een spuitzak om ze mooi gelijkmatig te vullen.
  4. Voeg de tomatenblokjes toen aan de rest van de puree en blender het geheel nogmaals. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik is.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit de ui enkele minuten tot hij glazig begint te worden. Blus af met 2 eetlepels balsamico-azijn en laat op laag vuur nog enkele minuten karamelliseren.
  6. Voeg de champignons, de overige pompoenblokjes en de overige salie toe en roerbak enkele minuten totdat de champignons slinken. Kruimel tot slot de rest van de geitenkaas erover en meng.
  7. Vet een ovenschaal in en verdeel een laagje pompoen-kastanjepuree over de bodem van de schaal. Leg de gevulde cannelloni pijpjes er op.
  8. Schep de overige puree over de cannelloni, verdeel tot slot de roerbak erover en zet in de oven.
  9. Bak in 30 minuten gaar. Serveer meteen en geniet!

Meer inspiratie voor recepten en informatie over de verschillende pastavormen vind je op website van Barilla.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde cannelloni met pompoen, kastanjes, champignons, gekaramelliseerde rode ui en geitenkaas. Deze heerlijke winterse pasta variatie wil je proberen!
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!