Print Friendly, PDF & Email

Team ‘De Hippe Vegetariër’ ging als een speer de afgelopen week! Samen met 25 super toffe insiders heb ik de HelloFresh blogbattle gewonnen van Voedzaam & Snel met totaal ruim 1626 stemmen tegen 1265. HIEPHOI! Het heerlijke recept uit de veggiebox van HelloFresh (naar het recept van ‘Over smaak valt te twisten’) dat deze toppers gemaakt en gefotografeerd hebben wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Dus hierbij het recept om zelf thuis te maken (en korting op de veggiebox – scroll daarvoor snel naar onderen)!

Bedankt lieve insiders!
Ik wil beginnen met een enorm groot BEDANKT voor al mijn lieve insiders. Wat hebben jullie een mooie foodfoto’s geschoten, een inspiratie, ook voor mijzelf! Want een echt goede foodfoto, dat kan altijd nóg beter. Dat laten jullie mij nu weer zien! Dank voor de inzet en het mooie resultaat. Ik ben trots! En tot slot wil ik natuurlijk de terechte winnaar heel hartelijk feliciteren: Andreas Hendrikus, jouw foto kreeg de meeste stemmen! Dit betekent dat jij nog steeds kans maakt op de hoofdprijs van deze blogbattle! De allermooiste foto maakt van 7 blogbattles maakt namelijk kans op een keukenmachine t.w.v. €250,00. De uiteindelijke winnaar wordt na afloop van de 7 battles bekend gemaakt op www.blogbattle.hellofresh.nl. Dus houd de website in de gaten, ik duim voor je!

En dan het recept, heerlijke gevulde courgette torentjes met ratatouille van champignons. Een perfect herfstrecept, dus koken maar! Met dank aan Miss Havermout voor de prachtige foto! Meer van haar werk zijn? Bezoek haar blog of volg haar op Instagram.

Wat heb je nodig?
170 gram parelgerst
1 ui
2 teentjes knoflook
1 courgette
200 gram broccoli
40 gram walnoten
50 gram oude geitenkaas
200 gram champignons (of paddenstoelenmix)
2 takjes verse tijm
500 milliliter groentebouillon
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel balsamicoazijn
peper en zout naar smaak


Hoe maak je deze gevulde courgettes?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de broccoli en courgette. Bereid de bouillon in een andere pan met deksel en voeg de parelgerst toe. Kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna af indien nodig en laat afgedekt uitstomen.
2. Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in de breedte in drie gelijke stukken per persoon. Verwijder de zaad- lijsten van de courgette met een lepel zodat er een kuipje ontstaat. Snijd de zaadlijsten klein en bewaar apart. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Hak de walnoten fijn.
3. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, 2 – 3 minuten lichtbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de zaadlijsten en champignons of paddenstoelenmix toe en bak 5 – 6 minuten. Blus af met balsamico-azijn en breng op smaak met peper en zout.
4. Kook de courgette-kuipjes en de broccoli 4 – 5 minuten in de grote pan met deksel op middellaag vuur. Giet daarna af, leg de courgette op een schone theedoek en laat de broccoli in de pan uitstomen.
5. Plaats de courgette-kuipjes op een bakplaat met bakpapier en vul met champignonmengsel. Bestrooi met de helft van de walnoten en de helft van de geitenkaas. Bak 10 minuten in de oven.
6. Rits de tijm van de takjes en snijd fijn. Bewaar 1 roosje broccoli per persoon. Meng de broccoli, het overige champignonmengsel, de helft van de tijm en de overige geitenkaas met de parelgerst. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de parelgerst over de borden, serveer met 3 courgette-kuipjes per persoon en garneer met 1 roosje broccoli per persoon en de overige walnoten en tijm.

schermafbeelding-2016-10-19-om-20-06-43

Heb jij dit HelloFresh recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde courgette met ratatouille van champignons
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!