Print Friendly, PDF & Email

Portobello’s zijn prachtige paddenstoelen waar ik altijd gelukkig van wordt om er iets mee te maken. Ze zijn perfect geschikt om te vullen en dan heb je met weinig moeite een feestje op je bord. Deze variant op een recept van Rens Kroes is hier weer een mooi voorbeeld van, gevuld met boekweitkorrels, doperwten en geitenkaas. Gezond en super lekker!

Wat heb je nodig?
Voor de portobello:
6 portobello’s (1 of 2 per persoon)
150 gram granen naar keuze (boekweit, spelt, quinoa, wat jij lekker vindt!)
100 gram diepvries doperwten
100 gram zongedroogde tomaatjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 blokje bouillon
1 theelepel dille
olijfolie, zout en peper

Voor de garnering:
Handje geraspte harde geitenkaas
Handje basilicum blaadjes


Hoe maak je deze gevulde portobello?
Bereid de granen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, kook deze in water met het bouillonblokje en giet af. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snij de steeltjes voorzichtig uit de portobello zonder een gat erin te maken en leg ze met de bolle kant naar onderen op een bakplaat. Bak ze gedurende 8 minuten in de oven, haal ze daarna eruit en verwijder het vocht uit de paddenstoelen. Snij ondertussen de ui en de knoflook fijn, verhit olijfolie in een koekenpan en fruit tot de ui glazig wordt. Doe vervolgens de bevroren doperwten in de pan en roerbak op middelhoog vuur enkele minuten totdat ze ontdooid zijn. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg de gekookte granen toe aan de pan, samen met de zongedroogde tomaatjes en de dille. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel vervolgens de portobello’s over de borden, vul met het granenmengels en garneer met wat geraspte geitenkaas en een basilicumblaadje. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Rens Kroes, inspirerende powerfood dame!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde granen doperwt portobello
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!