Ingrediënten
4 puntpaprika’s
200 gram (spelt)couscous
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 courgette
1 aubergine
2 teentjes knoflook
2 el Ras El Hanout kruiden
2 tl komijnzaad
2 el tomatenpuree
Peper en zout
Optioneel: feta of geitenkaas
Tip: serveer met een groene salade on the side.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de puntpaprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een bakplaat (met bakpapier) en leg hier de paprika’s op. Besprenkel met een klein beetje olie en gril de paprika’s 30 minuten in de oven. Bereid de couscous volgens de bereiding op de verpakking. Hak de knoflook fijn en snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af onder de kraan. Verwarm een pan met olie en bak de knoflook, aubergine, courgette en kikkererwten samen met 1 el Ras El Hanout en 1 tl komijnzaad ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de couscous, twee el tomatenpuree en nog 1 el Ras El Hanout en 1 tl komijnzaad toe. Hussel door elkaar en verwarm ongeveer nog twee minuten. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout. Haal de puntpaprika’s uit de oven wanneer deze klaar zijn en vul ze met het couscous mengsel. Garneer eventueel met feta of geitenkaas.
Heb jij deze paprika's gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!
1 Reacties
vandaag gevulde paprikas gemaakt. We willen af en toe geen vlees eten, en dit zag er heel lekker en gezond uit. Het was ook erg lekker, maar een beetje flauw. Grootste probleem was dat de puntpaprikas in de oven plat en slap werden. Je kon ze dus niet vullen. Daarom heb ik de paprikas na de ovensessie ontdaan van de harde buitenschil, en bij het vullingmengsel geserveerd. Het restje maak ik aan met azijn en limoensap. lekker als frisse lunch op een warme dag !
12:04 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.