Print Friendly, PDF & Email

Deze snickers waren bij ons binnen no-time op. De combinatie van de nougat, karamel, knapperige pinda’s en chocolade is goddelijk. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen wel een beetje geduld nodig. De snickers zijn trouwens helemaal plantaardig en lactosevrij. Ga jij ze binnenkort proberen?

Ingrediënten
voor 5 stuks
100 g pure chocolade
60 g havermeel
4 el pindakaas
50 g pinda’s
25 g geraspte kokos
3 el kokosolie
0,5 el vanille aroma
2 el agavesiroop
60 ml plantaardige melk
6 dadels
3 el kokosmelk

Bereidingswijze
1. Doe de kokosolie in een pannetje en verwarm totdat het is gesmolten. Meng in een keukenmachine havermeel, geraspte kokos, gesmolten kokosolie, 2 el pindakaas, agavesiroop en plantaardige melk tot een nougat.
2. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Verdeel het mengsel over een bakvorm. Doe dit 20 minuten in de vriezer.
3. Maak een karamellaag. Laat hiervoor de dadels 10 minuten weken in warm water. Doe deze daarna met 2 el pindakaas, vanille aroma en kokosmelk in de keukenmachine en laat dit mengen totdat er een plakkerige karamel ontstaat. Verspreid dit over de eerste laag in de bakvorm. Hak de pinda’s en verspreid deze over het mengsel en druk aan. Zet dit ook weer 20 minuten in de vriezer.
4. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de bakvorm uit de vriezer en snijd lange repen uit je koek. Haal de repen door de chocolade met twee vorken zodat ze goed bedekt zijn met een laag chocolade. Laat ze daarna uitlekken op een stuk bakpapier en laat afkoelen totdat de chocolade hard is geworden.

Ga jij deze heerlijke vegan snickers maken? We zijn heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. We horen het graag!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gezonde snickers (vegan)
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!