Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Wafels zijn een heerlijke snack – of een extra luxe ontbijt – maar vaak niet al te gezond. Deze wafels zijn op basis van knolselderij en aardappelen en gezoet met banaan en dadels en dus een stuk gezonder dan de gemiddelde suikerwafel. Versier je wafels met pure chocolade en blauwe bessen en smullen maar!

Ingrediënten
Voor 5 grote wafels
250 gram knolselderij
250 kruimige aardappelen
1 ei
1 banaan
30 gr dadels
50 gr gezeefd zelfrijzend bakmeel
50 gr roomboter of kokosolie
Pure chocolade reep
Blauwe bessen

Bereidingswijze
Snijd de groente in kleine stukjes. Kook in weinig water de knolselderij en aardappel in 15 minuten gaar. Giet het water af en stamp het fijn met pureestamper. Roer 1 ei door de puree. Roer ook een geprakte banaan door het mengsel. Mix de dadels fijn en meng door de puree. Voeg bakmeel toe en wat zout en roer tot een gladde massa. Vind je het deeg nog te zacht, dan kun je altijd wat extra meel toevoegen. Verwarm het wafelijzer in de tussentijd op gemiddelde temperatuur. Vet het wafelijzer goed in met wat boter of kokosvet en leg een grote schep deeg op het ijzer. Maak in de tussentijd het wafelijzer niet open, omdat de wafel dan niet goed aan elkaar zal blijven zitten. Wacht even 3-4 minuutjes en kijk dan of je wafel goed is. Hij kan daarna altijd nog langer in het ijzer. Verwarm ondertussen de chocolade tot het gesmolten is. Wanneer de wafel klaar is: serveren met gesmolten chocolade en blauwe bessen.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Wafels van knolselderij en aardappel
Article Name
Wafels van knolselderij en aardappel
Description
Deze wafels zijn op basis van knolselderij en aardappelen en gezoet met banaan en dadels en dus een stuk gezonder dan de gemiddelde suikerwafel!
Author