Tijdens een dagje vrij is het heerlijk om in de keuken te bakken en na afloop te smullen van deze overheerlijke courgettecake. De bereiding van de taart is snel en gemakkelijk om te maken. Heerlijk om mee te nemen naar het werk en draagt eveneens bij aan de dagelijkse hoeveelheid van 250 gram groenten per dag.
Wanneer je de taart niet alleen op krijgt, kan je deze natuurlijk ook invriezen zodat je nog langer kan genieten van de taart en altijd wat in huis hebt wanneer vrienden langskomen. Wikkel de taart dan wel in aluminiumfolie zodat de taart beter blijft.
Wat heb je nodig?
Voor 12 taartpunten, vorm van 24 cm.
100 gram walnoten
2 courgettes
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
100 gram basterdsuiker
100 ml olijfolie
200 gram bloem (gezeefd)
1 zakje bakpoeder
1 eetlepel koekkruiden
50 gram rozijnen
Hoe maak je deze courgette taart?
- Verwarm oven voor op 175°C.
- Walnoten in een droge koekenpan kort roosteren en laat ze afkoelen op een bord.
- Was de courgettes, dep ze droog en rasp ze grof. Laat de courgetterasp in een zeef goed uitlekken, vocht zoveel mogelijk er uitdrukken.
- Doe in een kom de eieren, rietsuiker en vanillesuiker, klop dit luchtig met een mixer. Voeg daarna de olijfolie erbij.
- Zeef de bloem door het eimengsel en spatel dit luchtig door het mengsel. Voeg bakpoeder en koekkruiden toe. Als laatste de courgetterasp, walnoten en rozijnen.
- Vet bakvorm in en bekleed de bodem met bloem. Voeg daarna het beslag toe.
- Zet de taart ca. 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bak de taart lichtbruin, maar zorg dat de taart van binnen niet te droog is. Laat de taart afkoelen en smullen maar.
Ga jij deze courgettetaart maken? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Wat is ie lekker!!! Alleen jammer dat er suiker in zit. Volgende keer maak ik m met de halve hoeveelheid suiker en neem ik kokosbloesemsuiker. Ik ben benieuwd.
hoi Ingrid, dat klinkt ook echt heel erg lekker 🙂
Hoe maak ik deze cake vegan? Waardoor kan ik de eieren vervangen dat hij net zo luchtig wordt?
En als ik de suiker weg laat, verandert dat dan iets aan de structuur van de cake?
Hoi Kim, je kan de eieren vervangen door appelmoes (zelfgemaakt of kant-en-klaar), door een chia-egg of lijnzaad-egg (deze kan je maken door de verhouding 1 el chia/lijnzaad en 3 el water aan te houden). Het kan zijn dat de cake hierdoor iets minder luchtig wordt dan met de eieren, maar de binding werkt prima! Ik verwacht dat, wanneer je de suiker weglaat dit geen gevolgen heeft voor de structuur (ik laat zelf ook altijd suiker weg en dat gaat prima). Groetjes, Lieske
Let op dit is geen hartige taart maar een zoete cake!
Bij het toevoegen van 100 gram suiker verwachte ik dit al..
Structuur is goed, beetje als bananen walnoten cake en smaak, als je van zoet houdt, is goed. Courgette smaak vind ik nergens terug, wel de walnoot, rozijn en cake….