Print Friendly, PDF & Email

Heb jij goede voornemens voor 2020? Misschien is 2020 voor jou het jaar om in shape te komen voor de marathon, slank de zomer in te gaan, minder vlees te eten of gewoon weer even normaal te eten na al het lekkers waar je tijdens de feestdagen van gesnoept hebt. Wij helpen je op weg met recepten voor een goede start van 2020. Vandaag: vega caesar salade!

Ingrediënten
voor 4 personen
Voor de salade
4 kleine of 1 grote romaine sla
1 komkommer
2 meergranenbroodjes (om croutons van te maken)
4 eieren
200 g kikkererwten
80 g snippers Parmezaanse kaas
2 el olijfolie

Voor de dressing
sap van 1 citroen
1 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook (fijngehakt)
2 tl mosterd
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 7 à 8 minuten in een steelpannetje. Snijd de broodjes in blokjes, in gewenste grootte voor de croutons. Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak de blokjes knapperig tot croutons. Schud de pan regelmatig om verbranding te voorkomen.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de komkommer in halve maantjes.
  3. Voor de dressing meng je het citroensap, de olijfolie, geperste knoflook, mosterd, mayonaise, crème fraîche en peper en zout.
  4. Pel de eieren en snijd deze in kwartjes.
  5. Scheur de salade in stukken en verdeel deze over 4 borden of doe in een grote kom. Verdeel daarna de komkommer, kikkererwten en de eieren over de sla.
  6. Verdeel als laatste de croutons, Parmezaanse kaas en de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

Heb jij nog goede voornemens voor 2020? Wat neem jij je voor om te doen of wat juist niet te doen dit jaar? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Goede start van 2020: vega caesar salade!
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!