Print Friendly, PDF & Email

Heb jij goede voornemens voor 2020? Misschien is 2020 voor jou het jaar om in shape te komen voor de marathon, slank de zomer in te gaan, minder vlees te eten of gewoon weer even normaal te eten na al het lekkers waar je tijdens de feestdagen van gesnoept hebt. Wij helpen je op weg met recepten voor een goede start van 2020, met vandaag: zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing!

Ingrediënten
Voor 4 personen
10 minuten bereidingstijd
Zakje veldsla, 85 g
Zakje rucola, 85 g
1 blik linzen, 200 g
1 komkommer
8 gedroogde abrikozen
4 handjes gemengde noten
80 g geitenkaas, verkruimeld

Voor de mosterd-dille dressing
2 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl honing
1 tl dille
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de zakjes sla in een slakom en meng.
  2. Giet de linzen af met behulp van een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken.
  3. Snijd de komkommer en de abrikozen in (kleine blokjes), en hak de gemengde noten grof. Voeg de linzen, komkommer, abrikozen, noten en geitenkaas toe aan de slakom. Laat eventjes staan.
  4. Maak in de tussentijd de mosterd-dille dressing door alle ingrediënten met elkaar in een klein glaasje te mengen. Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar.
  5. Schep 4 bordjes vol met de salade.

Heb jij nog goede voornemens voor 2020? Wat neem jij je voor of wat neem jij je juist voor om niet te doen dit jaar? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Goede start: zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!