Print Friendly, PDF & Email

Wij hebben vandaag een heerlijk Hongaars recept voor jullie! Wij hebben hier onze eigen draai aan gegeven. Deze goulash is gemaakt van jackfruit, paprika en champignon. Ideaal voor een frietje ‘stoofvlees’ of in een kom met wat rijst zodat je het lekker op de bank kunt eten!

Ingrediënten
voor 4 personen
2 blikken jackfruit
400 g kastagnechampignons
2 paprika’s
2 winterpenen
2 pakken à 400 g tomaten passata
500 ml groentebouillon
2 grote laurierbladeren
1 ui
2 tenen knoflook
3 tl karwijzaad
2 el paprikapoeder
olijfolie

Bereidingswijze
1. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd daarna de paprika’s, winterpenen en kastagnechampignons in grove stukken.
2. Spoel het jackfruit af en laat even uitlekken. Trek het daarna met je handen of een vork uit elkaar. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het jackfruit daarna toe, samen met karwijzaad en paprikapoeder en bak 5-10 minuten aan zodat het vocht uit het jackfruit kan verdampen.
3. Voeg champignons, wortel en winterpeen toe en bak 5 minuten mee. Daarna voeg je passata toe, 500 ml groentebouillon en laurierbladeren. Roer goed door, doe de deksel op de pan en laat minimaal 60 minuten pruttelen zodat het jackfruit alle smaken kan opnemen. Controleer tussendoor of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg eventueel nog wat extra water toe.
4. Proef de goulash en voeg peper en zout toe naar smaak. De goulash is nu klaar om op te dienen. Je kunt de goulash bijvoorbeeld serveren met rijst of frietjes!

Heb jij deze goulash gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie via Facebook, Instagram of via onze website. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Goulash met jackfruit, champignon en paprika
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)