Print Friendly, PDF & Email

Lange tijd dacht ik dat granola maken enorm moeilijk was. Ik probeerde het nooit omdat ik geloofde dat daar echt een kunstje voor nodig was. Niets is echter minder waar! In 20 minuten zet iedere thuiskok de allerlekkerste homemade granola op tafel. Wat moet je kunnen? Afwegen, mengen en wachten. Meer niet. En het resultaat is al-tijd verbluffend lekker, bovendien kan je oneindig naar smaak variëren!

Wat heb je nodig?
200 gram havermout
100 gram noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, wat je lekker vindt)
50 gram zaden (chia, sesam, lijnzaad, zonnebloem of pompoenpitten)
70 gram gedroogde cranberries
4 eetlepels geraspte kokos (of meer als je er dol op bent!)
4 eetlepels kokosolie
3 eetlepels honing, dadelsiroop, agavesiroop of ahornsiroop
2 rijpe bananen
1 tl vanille extract


Hoe maak je deze easy granola?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng in een grote kom de havermout, noten, zaden, cranberries en geraspte kokos. Smelt de kokosolie au bain marie en en doe deze samen met de bananen, de honing (oid) en het vanille extract in de keukenmachine en mix tot een egale massa. Voeg het bananenmengsel bij de droge ingrediënten en meng alles goed. Leg de ongebakken granola op een bakplaat en bak in de oven gedurende 15-20 minuten. Houd het goed in de gaten, want per oven kan de snelheid verschillen. Schep halverwege de baktijd de granola om zodat alle kanten goed bruin bakken. Haal na het bakken de granola direct uit de oven, laat afkoelen en hak zo nodig nog in brokjes. Klaar om te ontbijten!

Bron: Beginspiration van Ianna

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Granola met cranberries, kokos en banaan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!