Print Friendly, PDF & Email

Vegaburgers muffe droge niet weg te krijgen kikkererwten-tofu-zeewiermengsels? Helemaal niet! Deze vegaburgers van tuinbonen, aardappel en spinazie zijn overheerlijk, helemaal op een ciabatta broodje met ketchup, sla en koriander.

Wat heb je nodig?
150 g aardappel
150 g tuinbonen dubbel gedopt
1 sjalot
1 teen knoflook
½ tl komijnpoeder
100 g verse spinazie
½ ei geklutst
20 g broodkruim
4 sneden pain de campagne of ander stevig brood
Lollo rosso of andere sla naar keuze
Polderketchup
1 bosje koriander

Hoe maak je deze groene burger op ciabatta?
Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Kook samen met de tuinbonen in gezouten water in ca. 5 minuten gaar. Giet het vocht af en zet opzij. Verwarm olie in een koekenpan, snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze samen met het komijnpoeder kort aan, voeg dan de spinazie toe en laat deze kort slinken. Pak een snijplank, leg hier de aardappel, tuinbonen en het spinaziemengsel op. Hak het geheel fijn met een hakmes. Maak een kuiltje in het midden, voeg het ei toe en het broodkruim en kneed tot een plakkerig geheel. Proef en voeg naar smaak eventueel nog extra zout toe. Vorm 4 burgers en bak bruin in een koekenpan op middelhoog vuur. Toost het brood, beleg met sla, burgers, ketchup en koriander.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene burger op ciabatta met ketchup en lollo rosso
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!