Print Friendly, PDF & Email

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox die is aangepast aan persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat voordat je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag staat er een groene kervelsoep met kastanjechampignons op het menu.

Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Hierin komt de licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch.

Ingrediënten
2 biologische preien
2 biologische uien
½ biologisch groentebouillontablet
1 bos biologische kervel
250 g biologische kastanjechampignons
2 biologische knoflooktenen
200 g biologische doperwten
125 ml (biologische) crème fraîche
2 el olijfolie
500 ml water
1 el roomboter
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Snijd de prei in ringen en spoel de ringen in een vergiet grondig af onder de kraan. Pel de ui en snijd klein.
2. Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui en prei in 8-10 minuten zacht. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
3. Was de kervel en snijd klein. Voeg toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep (bewaar wat kervel voor garnering). Voeg eventueel extra water toe als je de soep te stevig vindt.
4. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Pel de knoflook. Verwarm roomboter in een koekenpan en bak de champignons bruin. Pers de knoflook erbovenuit en breng op smaak met zout en peper.
5. Laat de doperwten uitlekken in een zeef en verwarm enkele minuten mee. Klop de crème fraîche los met een beetje water (of soep) tot een gladde saus en roer het door de soep.
6. Schep de soep in mooie kommen en garneer met overgebleven kervel.

Tip: Ook erg lekker met wat kaas.

Voedingswaarden
energie (kcal) 519 kcal/ vet 38 g, waarvan verzadigd 15 g/ koolhydraten 25 g, waarvan suikers 12 g/ vezels 14 g/ eiwitten 15 g/
zout 1.3 g

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Summary
Groene kervelsoep met kastanjechampignons
Article Name
Groene kervelsoep met kastanjechampignons
Description
Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Wij delen elke maand een van hun vegetarische recepten! Vandaag de groene kervelsoep met kastanjechampignons!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!