Vandaag staan er groene kool wraps met courgetti en doperwtenhummus op het menu. Ken jij de savooikool al? De kool heeft prachtige en stevige groene bladeren die je perfect kunt gebruiken als wrap. Vul de bladeren met je favoriete ingrediënten en je hebt snel een gezonde maaltijd op tafel waarmee je eindeloos kunt variëren. Lekker en gezond met veel groenten: groene kool wrap met courgetti en doperwtenhummus én crunchy hazelnoten uit de oven!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 grote bladeren savooikool
2 courgettes
100 g doperwten
100 g peultjes
50 g hazelnoten
2 el agavesiroop
1 citroen, het sap
10 g munt, fijngesneden

Voor de hummus
100 g doperwten
1 el olijfolie
½ citroen, het sap
1 teentje knoflook
½ tl komijnpoeder
zout en peper
1 el tahin

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng ondertussen de hazelnoten met de agavesiroop, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Karamelliseer de hazelnoten gedurende 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Zet apart en laat afkoelen, hak grof en zet apart tot later gebruik.
  2. Plaats voor de hummus alle ingrediënten in de keukenmachine en maal ze tot een gladde massa. Proef en pas de smaak aan met zout en peper.
  3. Snijd de boven- en onderkant van de courgette af en haal de courgette door een spiraalsnijder. Draai rond tot je de volledige courgette tot slierten hebt gemaakt. Besprenkel de courgetti met citroensap.
  4. Blancheer 2 minuten de doperwten en de peultjes in een pan met heet water. Koel deze vervolgens onder koud water zodat deze niet verder doorgaren.
  5. Verwijder voorzichtig de bladeren van de kool, was en droog deze. Verwijder het hart van de kool. Leg de bladeren op een bord. Verdeel de hummus over de bladeren en vul met de courgetti, doperwten, peultjes, munt en hazelnoten. Serveer de koolwraps.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene kool wrap met courgetti en doperwtenhummus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!