Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels
5 (100%) 2 votes

Een heerlijk licht gerecht dat zowel gebruikt kan worden als voorgerecht als hoofdmaaltijd. Het is een feest van smaken en kleuren: groene courgette, gele zoete mango, pittige, rode peper, zachte noedels, frisse munt, aardse tofu en scherpe rose radijsjes. Dit geserveerd in een groene koolblad met een verrassende soja-sesam-gembersaus maakt het plaatje compleet. Een top recept!

Wat heb je nodig?
Voor de wraps:
8 grote groene koolbladeren (2 per persoon)
200 gram noedels
1 courgette
1 mango
1/2 pakje tofu
6 radijsjes
4 lente-uitjes
1 rode peper
handje verse munt, fijngesneden
olijfolie, sojasaus

Voor de dressing:
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstazijn
1 duimpje gember, geraspt
1 theelepel honing
1 theelepel sesamolie


Hoe maak je deze groene koolwraps?
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Maak de dressing door de sojasaus met de rijstazijn, de gember, de honing en de sesamolie te mengen. Proef en pas aan naar smaak met bijvoorbeeld extra honing, gember of zelfs citroensap. Leg de noedels in de dressing en laat staan. Snij de courgette door de helft, en daarna in dunne plakken en in dunne sliertjes. Dit is vrij tijdrovend dus nog makkelijker is om het te doen met de Spirelli spiraalsnijder die je bijvoorbeeld kan kopen in de webshop van Puur Mieke. Snij vervolgens de mango in kleine blokjes, de radijsjes in dunne plakjes, de lente-ui in ringetjes en de rode peper – nadat je de zaadjes verwijdert hebt – fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan, snij de tofu in blokjes en bak met een flinke scheut sojasaus tot de blokjes knapperig zijn. Zet een pan met kokend water op en doop razendsnel een voor een de koolbladeren in het water. Spoel direct af met koud water, dit zorgt dat de groene kleur nog sprekender wordt. Beleg ieder blad in het midden met een klein bedje noedels, een aantal sliertjes courgette, blokjes mango en schijfjes radijs. Bestrooi met ringetjes lente-ui, rode peper en munt en besprenkel met een extra lepeltje dressing. Serveer de groene kool wraps open of opgerold als echte wrap.

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0.51stargraygraygraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!