Deze groene koolpakketjes zijn de veganistische, gezondere variant van Italiaanse gerechten zoals lasagne en canneloni. Een geweldige uitvinding! Met de tofu en de rauwe cashews smaakt de vulling als een soort van ricotta, de groene kool wordt knapperig in de oven en met een goede tomatensaus is het feestje compleet.

Wat heb je nodig?
12 grote groene koolbladeren
2 potten tomatensaus (jouw favoriet of homemade)
150 gram rauwe cashews, geweekt
100 gram tofu
1 teen knoflook, geperst
1 citroen, het sap
1 theelepel gedroogde oregano
handvol spinazie
handvol bieslook
handje geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
olijfolie, zout en peper

Hoe maak je deze koolpakketjes?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat de cashews ruim van te voren geweekt zijn, het liefst overnight. Doe dan de cashews samen met de tofu, het teentje knoflook, het citroensap en de oregano in de keukenmachine en verwerk tot een smeuïge massa. Voeg zo nodig een scheutje water toe. Hak de spinazie en de bieslook grof en schep door het mengsel. Voeg zout en peper toe naar smaak. Blancheer de groene koolbladeren enkele seconden in koken water, koel daarna direct weer af en droog ze. Leg 3/4 van de tomatensaus op de bodem van een grote ovenschaal, doe een grote schep vulling in de koolbladeren, rol ze voorzichtig op met de zijkanten naar binnen en plaats in de saus. Schenk de rest van de saus er bovenop en bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas. Bak de groene koolpakketjes in 25 minuten gaar. Gelijk serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
 Groene koolpakketjes met tofu-cashewvulling
Article Name
Groene koolpakketjes met tofu-cashewvulling

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!