Groene koolwrap met vegan gehaktsalade en doperwten
5 (100%) 1 vote

Dit is een heerlijk lente-recept ideaal voor een picknick in het park, om te serveren als voorgerecht aan je gasten. Een vegan gehaktsalade op basis van seitan, met verse groene kruiden, doperwtjes, quinoa en notenolie om het af te maken. Een licht gerecht met frisse zomerse smaken. Geserveerd op een savooikoolblad is het een feestje om te zien!

Seitan bevat alle 22 essentiële aminozuren
Planten kunnen aminozuren aanmaken van koolstofdioxide, water en nitraat uit de bodem. Dieren en dus ook mensen moeten aminozuren eten. Er zijn wel 500 soorten aminozuren bekend, maar voor de mens zijn er slechts 22 van belang. Van de 22 aminozuren zijn er 9 essentieel, wat wil zeggen dat je deze aminozuren moet halen uit je voeding omdat je ze zelf niet kunt aanmaken. Bovendien kan een tekort gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is echt van belang te zorgen dat je deze binnenkrijgt. Seitan bevat alle 22 essentiële aminozuren voor het menselijk lichaam, hiermee is het dus een ideale vleesvervanger en toevoeging aan je dagelijkse maaltijd!

Nieuw van Bertyn: veggie gehakt
De bekendste maker van authentieke seitan in Nederland is Bertyn. Zij maken vegetarische, koolhydraatarme seitan die rijk is aan eiwitten/proteïnen en milieuvriendelijk wordt vervaardigd. Voor dit recept ging ik aan de slag met een nieuwe variant van Bertyn, die sinds kort in de winkels ligt: Bertyn Veggie Gehakt. Dit is een stevige seitan op basis van tarwe die je met je handen kunt kruimelen tot een mooie gehaktstructuur. Heel neutraal en daardoor ideaal om te verwerken in gerechten en zelf op smaak te brengen. In dit gerecht zorgt de Orac Botanico Mix van Amanprana, met meer dan 9 kruiden, voor de speciale combinatie van smaken.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen
4 grote bladeren savooikool
250 gram Bertyn Veggie Gehakt
1 eetlepel Orac Botanico Mix (niet noodzakelijk, wél heel lekker!)
200 gram gekookte quinoa
200 gram diepvries doperwten, ontdooid
1 bosje peterselie, fijngehakt
1 bosje basilicum, fijngehakt
1 bosje verse munt, fijngehakt
1 bosje dille, fijngehakt
4 scheutjes Huile de Noix
1 avocado, gepeld en in reepjes gesneden
20 blanke hazelnoten, geroosterd

Hoe maak je het?
1. Kook de quinoa volgens de instructie op de verpakking en laat afkoelen.
2. Maak de seitan gehakt los met de hand.
3. Verhit olie in een koekenpan, voeg de gehakt en de eetlepel Orac Botanico Mix toe. Roerbak de gehakt enkele minuten.
4. Meng de gehakt met de quinoa, doperwten en fijngehakte kruiden in een kom.
5. Verdeel de gehaktsalade over de savooikool bladeren en besprenkel met een scheutje notenolie.
6. Verdeel de plakjes avocado over de bladeren en garneer met de geroosterde hazelnoten.

Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene koolwrap met vegan gehaktsalade en doperwten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!