Groente tempura. Ik ben er dol op! Een heerlijk borrelhapje en zeker wanneer je ze in de oven maakt in plaats van te frituren, kan je er behoorlijk schuldvrij van snoepen. YUM! Je kan ze maken met alle soorten groenten, precies zoals jij ze lekker vindt.
Alvast zien hoe makkelijk het is?
In dit snelle filmpje laat Eke van Koken met Kennis zien hoe je groente tempura maakt.
Wat heb je nodig?
Voor het beslag
1 ei (L)
100 g bloem
1,5 dl bier
1 tl knoflookpoeder
1 tl zout
Voor de tempura
500 g gemengde groenten (broccoli, groene asperge, wortel)
100 g kastanjechampignons
100 g panko (Japans broodkruim)
Voor de dipsaus (optioneel)
3 el soyasaus
3 el water
1 el bruine suiker
1 el limoensap
1/2 rode peper, in ringetjes
1/2 bosuitjes, in ringetjes
1 cm gemberwortel, fijngehakt
Hoe maak je deze groente tempura?
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200° C.
Stap 2: Klop in een kom een glad beslag van het ei, bloem, bier, knoflookpoeder en peper en zout naar smaak.
Stap 3: Snijd de groenten in stukken ter grootte van een champignon.
Stap 4: Bekleed een bakplaat met bakpapier, haal de stukjes groente en de champignons achtereenvolgens door het beslag en daarna door de panko, en leg op de bakplaat.
Stap 5: Bak de groente in circa 10 minuten goudbruin in de oven.
Stap 6: Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen in een kommetje. Serveer de tempura van groenten op een schaal met de sojasaus.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Met dank aan Shutterstock voor de tempura foto






Leuk tempurarecept, maar vind het filmpje veel te snel gaan, omdat je op verschillende dingen moet letten en het e.e.a. net niet goed volgt of ziet.
Hoi Inge, bedankt voor de feedback! Dit nemen wij mij voor eventuele volgende filmpjes 🙂