The Happy Pear: Vegan lasagne
4 (80%) 2 votes

Kennen jullie de kookboeken en blog al van The Happy Pear? Want zowel in de boeken als op het blog laat Stephan Flynn zien dat een plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een gezond en vooral een happy leven. Deze vegan lasagne uit The Happy Pear begon als een wild idee, maar pakte zo goed uit dat het een blijvertje werd. We hebben de pastavellen vervangen door gebakken knolselderij, voor een heerlijke, aard­achtige smaak. De basilicum-cashewroom is heel makkelijk te maken en maakt het gerecht lekker romig.

Wat heb je nodig voor deze vegan lasagne?
Voor 6-8 personen
1 grote knolselderij
4 eetlepels olie
zeezout
1 middelgrote zoete aardappel
1 middelgrote ui
4 tenen knoflook
1 rode of groene chilipeper
200 g champignons
1 courgette
5 zongedroogde tomaatjes
1 laurierblad
1 dl rode wijn
2 blikjes tomatensaus van goede kwaliteit
100 g tomatenpuree
11/2 theelepel honing/agavesiroop
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel versgemalen peper
handvol babyspinazie

Voor de basilicum-cashewroom
200g rauwe cashewnoten
100ml groentebouillon
50g verse basilicum
1 limoen, het sap
150ml olijfolie
1 theelepel zout
1/4 theelepel peper

Hoe maak je deze vegan lasagne?

1. Week de cashewnoten 30 minuten in 3 dl water.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
3. Schil de knolselderij en snijd hem in lange repen, als lasagne­vellen, van ongeveer een 1/2 cm dik. Meng deze met 1 eetlepel olie met een snufje zout en leg ze op twee bakplaten.
4. Schrob de zoete aardappel schoon en snijd hem in kleine stukjes.
5. Meng deze goed met 1 eetlepel olie met een snufje zout en leg ze op een derde bakplaat.
6. Bak de knolselderij en de zoete aardappel 25 minuten, of tot ze zacht zijn.
7. Haal ze uit de oven, maar laat die aanstaan.
8. Pel de ui en de knoflook en hak ze grof.
9. Snijd de chilipeper fijn en verwijder het zaad als je niet zo van scherp houdt.
10. Snijd de champignons en de courgette in dunne plakjes.
11. Snijd de zongedroogde tomaatjes heel fijn.
12. Doe 2 eetlepels olie in een grote pan op hoog vuur.
13. Bak daar­in de ui, de knoflook en de chilipeper 4 minuten onder ge­­­­regeld roeren, tot de knoflook goudbruin is en de ui door­­­schijnend.
14. Voeg de champignons, de courgette en het lau­­rier­­blad toe en bak alles onder geregeld roeren nog 5 minuten.
15. Voeg de wijn toe en kook deze 2 minuten in.
16. Voeg dan de tomatenblokjes, de zongedroogde tomaatjes, de tomatenpuree, de
agavesiroop/honing en zout en peper toe.
17. Doe de gare zoete aardappel bij de tomatensaus.
18. Breng aan de kook en laat de saus onder af en toe roeren 20 minuten pruttelen.
19. Giet en spoel voor de cashewroom de geweekte cashews af.
20. Maak ze in een blender samen met de overige ingrediënten voor de cashewroom (ook de basilicumstelen) heel glad.
21. Schep de helft van de cashewroom over een grote oven­schaal.
22. Leg hier de helft van de gebakken knolselderij op en schenk daar alle tomatensaus over.
23. Maak met de resterende knolselderij nog een laag en eindig met de cashewroom.
24. Bak de lasagne 15 minuten, tot de cashewroom is gestold en de lasagne er mooi gebakken uitziet.

Heb jij deze vegan lasagne naar het recept van The Happy Pear gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

The Happy Pear
Stephan Flynn
Uitgever: Scriptum Books
ISBN: 9789463190848
Prijs: €24,95

 

 

Summary
Happy Pear: Vegan lasagne
Article Name
Happy Pear: Vegan lasagne
Description
Kennen jullie de kookboeken en blog van The Happy Pear? Dit is een compleet platform dat laat zien dat een plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, gezond en vooral een happy leven. Dit gerecht begon als een wild idee maar pakte zo goed uit dat het een blijvertje werd.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!