Ben jij ook zo verzot op heerlijke warme havermout ontbijtjes? Wellicht dat het kookboek: Van Haver tot gort dan iets voor jou is! Deze staat namelijk tjokvol verrassende en wereldse pappen, risotto’s en nog veel meer fijne graan recepten in. Van de klassieke pap, tot de moderne en wereld pap, die op ieder moment van de dag gegeten kunnen worden. Van haver tot gort  bevat zowel zoete als hartige recepten. Ik ben een groot fan van lekkere warme havermout in de ochtend, maar met dit boek ben ik een échte pap fanaat geworden! Hieronder delen we met jullie de mocha latte oats met kersen en chocolade. Voor de koffieliefhebbers onder ons: dit is eigenlijk cappuccino en havermout ineen, met wat extra cacao en een handje kersen. Een compleet ontbijt dus.

Wat heb je nodig voor de mocha latte oats met kersen en chocolade?
Voor 1 persoon

Voor de muesli

  • 2 el havervlokken
  • snufje kaneel
  • ½ tl kokosbloesemsuiker

Voor de pap

  • 60 g havermout
  • 250 ml water
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 el water
  • 50 ml hete koffie
  • 1 tl honing
  • 1 tl vanille-extract

Toppings

  • 40 ml melk, opgeschuimd
  • kaneel
  • kersen, ontpit en gehalveerd
  • chocolade (72%), 2 blokjes

Hoe maak je de mocha latte met kersen en chocolade?

  1. Maak eerst de muesli. Doe havervlokken, kaneel en kokosbloesemsuiker in een koekenpan en rooster circa 10 minuten op laag vuur. Zet opzij.
  2. Ga verder met de pap. Meng havermout en water in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog circa 2 minuten pruttelen. Haal van het vuur.
  3. Maak een papje van cacaopoeder en water. Giet dit bij de havermout en roer. Voeg ook koffie, honing en vanille extract toe en roer opnieuw. Zet opzij met het deksel op de pan.
  4. Maak nu de opgeschuimde melk en schep dat op de pap. Garneer met de muesli, een beetje kaneel, wat kersen en chocoladerasp.

    Heb jij deze mocha latte met chocolade en kersen naar het recept van Ingrid Hofstra gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

    Van haver tot gort
    Ingrid Hofstra
    Uitgever: Carrera
    ISBN: 9789048840205
    Prijs: €25,-

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Van Haver tot Gort: Mocha latte oats met kersen en chocolade
Article Name
Van Haver tot Gort: Mocha latte oats met kersen en chocolade
Description
Ben jij ook zo verzot op heerlijke warme havermout ontbijtjes? Wellicht dat het kookboek: Van Haver tot gort dan iets voor jou is! Deze staat namelijk tjokvol verrassende en wereldse pappen, risotto's en nog veel meer fijne graan recepten in. de klassieke pap, tot de moderne en wereld pap, die op ieder moment van de dag gegeten kunnen worden. Van haver tot gort bevat zowel zoete als hartige recepten. Ik ben een groot fan van lekkere warme havermout in de ochtend, maar met dit boek ben ik een échte pap fanaat geworden! Hieronder delen we met jullie de mocha latte oats met kersen en chocolade. Voor de koffieliefhebbers onder ons: dit is eigenlijk cappuccino en havermout ineen, met wat extra cacao en een handje kersen. Een compleet ontbijt dus.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!