Print Friendly, PDF & Email

Havermoutpap met amandelmelk is absoluut een van mijn ontbijtfavorieten! Kan je nagaan hoe heerlijk deze variatie moet zijn met gedroogde pruimen, vanille, kaneel en een heerlijke rabarber-appel compote. Eigenlijk een tikje herfstig, maar met mijn rabarberinspiratie deze week kon het niet laten om hem te maken… een voedzaam power ontbijtje!

Wat heb je nodig?
Voor de havermoutpap:
2 koppen havermout
2 koppen water of melk
5-10 gedroogde pruimen (naar smaak)
1 citroen, rasp
1 theelepel vanillepoeder

Voor de compote:
4 stengels rabarber
2 rode appels
1 theelepel vanillepoeder

Voor de garnering:
handje grofgehakte geroosterde hazelnoten

Hoe maak je deze herfstige havermout?
Snij de gedroogde pruimen klein en doe samen met de havermout, het vocht, de citroenrasp en de vanillepoeder in een pannetje. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur gedurende 5-7 minuten gaar koken. Maak ondertussen de compote: schil de appels en snij samen met de rabarber in blokjes. Doe het fruit samen met de vanille in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Laat op laag vuur 7-10 garen tot beiden warm en zacht zijn. Serveer de pap met de compote en wat geroosterde en grofgehakte hazelnoten er bovenop. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Havermout met rabarber-appel compote
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time