Healthy pizza met bloemkoolbodem
4.4 (88%) 5 vote[s]

Pizza met bloemkoolbodem! Een van mijn favoriete gezonde alternatieven. Het blijft zo’n uitdaging om te zoeken naar gezonde, skinny varianten van de lekkerste guilty pleasures. Natuurlijk kan zo’n bloemkoolbodem niet snel op tegen de echte krokante pizza, maar zeker het proberen waard! Laat je me weten wat je ervan vindt?

Wat heb je nodig?
Voor de bloemkoolbodem (2 pizza’s):
1 kleine bloemkool
100 gram amandelmeel
3 eieren
oregano naar smaak
zout en peper

Voor de toppings (naar wens):
je favoriete tomatensaus
spinazie of rucola
courgette, paprika of aubergine
verse tomaatjes
parmezaanse kaas of mozzarella
pijnboompitten


Hoe maak je deze healthy pizza?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in roosjes, doe in de keukenmachine en vermaal tot korreltjes. Klop 3 eieren los en meng deze samen met het amandelmeel, de oregano en zout en peper door de bloemkool. Als het goed is kan je er nu een bal van maken die niet aan je hand blijft plakken, is dit wel zo voeg dan extra amandelmeel toe. Bedek twee ovenplaten met bakpapier, verdeel de bal in twee en rol uit tot twee ronde pizzabodems. Gebruik eventueel extra amandelmeel als het deeg te veel plakt. Bak de bloemkoolbodem in 25 minuten goudbruin en gaar. Bereid ondertussen je toppings: maak je favoriete tomatensaus (bijvoorbeeld gepelde tomaten met, uitje, knoflook, zout, peper, kruiden en balsamico-azijn laten inkoken), gebruik spinazie of rucola, snij dunne plakjes courgette, paprika of aubergine, rasp wat parmezaanse kaas, en neem pijnboompitten. Beleg de bloemkoolbodem met tomatensaus, de groenten en tot slot kaas en pijnboompitjes. Bak de pizza nog 5-10 minuten, garneer met extra parmezaanse kaas en je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Healthy pizza met bloemkoolbodem
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!