Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek Het geluksdieet is geschreven door Carolina van Dorenmalen, ook wel bekend als @foodie_ness. In dit boek neemt zij ons mee in haar turbulente zoektocht naar fysieke en mentale gezondheid. Met name het circulerende effect tussen gezonde voeding en intens geluk staat in dit boek centraal. Vandaag delen wij wederom een recept uit Het geluksdieet: vegan pad thai!

Ingrediënten
1 persoon
20 minuten bereidingstijd
100 g tofoe
75 g rijstnoedels
½ paksoi
½ winterpeen
125 g champignons
½ prei
1 el sojasaus
50 g taugé
1 tl knoflookpoeder
1 el zwarte sesamzaadjes
olijfolie, om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Laat de tofoe uitlekken en breng een pan water aan de kook voor de rijstnoedels.
  2. Snijd de paksoi grof, de winterpeen in plakjes, de champignons in vieren en de prei in ringen. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tofoe in blokjes.
  3. Verhit olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de tofoe goudbruin. Zet apart. Verhit opnieuw olijfolie in de wok, bak alle groenten een aantal minuten en voeg de laatste 2 minuten de sojasaus toe. Blijf omscheppen. Voeg de tofoe, noedels en taugé toe en breng op smaak met knoflookpoeder.
  4. Garneer met sesamzaadjes.

Tip!
Om tofoe lekker krokant te kunnen bakken, moet je ‘m eerst goed laten uitlekken en droogdeppen. Het liefst knijp je ‘m ook nog uit tussen twee snijplanken met wat keukenpapier ertussen.

Heb jij een van deze recepten of een ander recept uit Het geluksdieet gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Het geluksdieet
Carolina van Dorenmalen
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048850914
Prijs: €9.99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Het geluksdieet: vegan pad Thai
Published On
Total Time