Print Friendly, PDF & Email

Genoeg eiwitten binnenkrijgen kan soms een hele opgave zijn. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om deze voedingsstof in je voedingspatroon op te nemen. In het kookboek High protein laat Hannah Vreugdenhil zien dat dit ook nog eens hartstikke leuk en lekker kan zijn! Vandaag delen wij haar recept voor vegan Turkse pizza.

‘Helaas zal je de vegan Turkse pizza niet snel in het nachtleven voorbij zien komen, maar des te leuker hem dan zelf te maken, toch? Minder vetten en koolhydraten, meer eiwitten en naar mijn mening veel lekkerder!’ – Hannah Vreugdenhil

Ingrediënten
Voor 1 pizza
1 grote wrap
15 g passata

voor de gehaktmix
100 g vega gehakt
1 el tomatenpuree
1/2 gepelde tomaat
1 tl paprikapoeder
1/2 gesnipperde ui
5 g gesneden bladpeterselie

Voor de overige toppings
20 g rodekool
1/4 rode u
30 g komkommer
1/2 tomaat

Voor de knoflooksaus
50 ml sojayoghurt
1 teentje knoflook
10 g bieslook
10 g bosui

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de gehaktmix met wat peper en zout naar smaak in de keukenmachine of met de hand in een kom. Leg de wrap op een bakpapiertje en besmeer hem met passata (laat een klein randje aan de buitenkant vrij). Verdeel het gehaktmengsel over de wrap en bak hem ongeveer 4 minuten in de oven. Niet te lang, je wil namelijk niet dat de wrap te knapperig wordt, anders kun je hem niet meer rollen.
  3. Snijd ondertussen de rodekool en ui in dunne reepjes en de komkommer en tomaat in slices.
  4. Maak het knoflooksausje: doe de sojayoghurt in een kommetje, pers de knoflook erboven en voeg een beetje zout toe. Snijd de bieslook en bosui fijn en voeg ze toe aan de yoghurt. Goed roeren, en alles is klaar om de pizza af te maken.
  5. Beleg de pizza met de toppings, rol hem op en schep de knoflooksaus eroverheen. Dit is verantwoord genieten!

Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit High Protein van Hannah Vreugdenhil? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
High protein: vegan Turkse pizza
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!