Zelf karamelsaus maken is stiekem heel erg makkelijk. Bekijk het filmpje en leer binnen 1 minuut hoe je perfecte karamelsaus maakt!
Men neme:
– 1 blikje gecondenseerde melk
Stappen:
– Vul een grote pan met water
– Plaats het blikje gecondenseerde melk midden in de pan
– Doe de deksel erop en laat 4 uur koken
– Laat afkoelen en maak het blikje voorzichtig open. Je hebt nu karamelsaus!
TIP: Als je de gecondenseerde melk 8 uur laat koken heb je toffees.
Wauw wat een super simpel recept! Dit had ik nooit verwacht dat dat zo makkelijk kon haha. Leuk idee, die ga ik snel eens proberen.
Heerlijk spul, prima manier om zo karamelsaus te maken! Is het alleen niet belangrijk om even te melden dat het blikje altijd onder water moet staan, om ploffen te voorkomen?
Goede aanvulling Gert, dank!!
Hi Isabel,
Smaakt het dan ook zoet? En hoe zit het dan met de snelle koolhydraten?
Groet Petra
Hi Petra, het smaakt zeker zoet want er zit veel suiker in geconserveerde melk. Het is dus niet bepaald gezond, maar wel een hele makkelijke manier om karamelsaus te maken. Leuk trucje om te weten, geen verantwoorde voedingstip 😉 Groet! Isabel