Print Friendly, PDF & Email

Dit recept ontdekte ik bij mijn oude oppas met wie ik nog steeds regelmatig leuke dingen doe en lekkere recepten uitwissel. Ik kwam eten bij haar thuis zoals zo vaak en daar lagen keurig zes dunne ronde pizzabodems klaar op haar aanrecht, alvast ingesmeerd met de eerste laag tomatensaus. Ik was werkelijk onder de indruk want dacht dat ze de hele middag pizzadeeg had staan maken, een klus die mij altijd buitengewoon ingewikkeld heeft geleken en daarom afschrikt. Niets bleek echter minder waar. Het zag eruit als pizza, het smaakte als pizza, het rook zelfs als pizza, maar het waren WRAPS! Een geniale uitvinding en te leuk om mensen mee te verrassen.

Wat heb je nodig?
Voor het pizzadeeg (niet dus):
1 grote wrap per pizza (ik zou kiezen voor volkoren, maar alles is natuurlijk goed)

Voor de vulling:
Tomatensaus (de makkelijkste en snelste oplossing is je favoriete pastasaus te gebruiken, mijn favorieten voor deze ‘pizza’ zijn Arabiata, ‘zongedroogde tomaten’ of ‘pecorino en knoflook’ van Bertoli. Je kan de tomatensaus natuurlijk ook zelf maken door tomaten te ontvellen met heet water, in stukjes te  snijden en te laten inkoken met uitjes, knoflook, balsamicoazijn en zout en peper.)
Doosje gemengde paddenstoelen
Eventueel wat geraspte kaas (pecorino of parmezaan is altijd lekker)

Voor de garnering:
Handje rucola


Extra:
De ‘pizza’ is natuurlijk te beleggen met alles wat je lekker vindt. Gebruik de tomatensaus als basis en varieer erop los. Kaas is altijd een super lekkere smaakmaker en verwennerij, zeker bij pizza, maar in mijn variant gebruik ik het liever niet om het gerecht lekker én gezond te houden. De mogelijkheden zijn oneindig!

Hoe maak je deze homemade ‘pizza’?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de wrap rijkelijk in met jouw tomatensaus, gebruik het hele oppervlak maar laat het buitenste randje vrij. Snij de paddenstoelen (of jouw variatie van ingrediënten) in kleine stukjes en beleg de tomatensaus ermee. Bestrooi het geheel desgewenst met wat geraspte kaas en leg je ‘pizza(s)’ in de oven. De gemiddelde baktijd is 8 minuten maar houd je ‘pizza’ goed in de gaten want de ene oven gaat sneller dan de andere en je wil geen zwarte randjes. Haal je ‘pizza’ eruit en leg een handje rucola in het midden. Je bent klaar om je homemade ‘pizza’ te serveren!

TIP!
Als voorgerecht of lunch is één ‘pizza’ per persoon zeker voldoende, maar als hoofdgerecht is een diverse variatie van verschillende ‘pizza’s’ natuurlijk een leuke verrassing. Twee per persoon zou genoeg moeten zijn voor een hoofdmaaltijd, zeker wanneer je er een frisse groene salade bij serveert.

Summary
recipe image
Recipe Name
Homemade ‘pizza’ in 10 minuten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)