Vandaag staat er een vegetarische Indiase linzencurry met broccoli en wortel op het menu. Ken jij curry al? Vaak is curry een gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je een currypasta hebt gemaakt, kun je toppings naar keuze toevoegen. Lekker gezond met veel groenten: curry!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
2 el garam masala currypasta (zie recept hieronder)
200 g linzen
300 g broccoli
300g wortel, geraspt en in plakjes
400 ml kokosmelk
10 g koriander, fijngehakt
3 el zonnebloemolie

Eventueel
Basmati rijst

Voor de garam masalapasta?
3 eetlepels kokosolie / zonnebloemolie
1 grote witte ui
2 tomaten
20 gram cashews (van te voren 4 uur weken in warm water)
6 teentjes knoflook
1 cm gember, geschild
3 el kokos olie
¼ theelepel cayennepeper
½ theelepel kurkuma
½ theelepel gemalen korianderzaad
½ theelepel garam masala
1 rode chilipeper, fijngesneden zonder zaadjes
2 eetlepels koriander blad, grof gehakt
400 milliliter water

Hoe maak je garam masala currypasta?

  1. Snijd de ui grof en maal deze in een keukenmachine of blender tot pasta. Zet dit mengsel apart.
  2. Snijd de tomaten grof. Doe de tomaten in de keukenmachine of blender samen met de geweekte cashews en maal dit tot een gladde pasta. Zet dit mengsel apart.
  3. Rasp de gember, pers de knoflook en meng dit met de gemberrasp.
  4. Meng in een klein schaaltje de cayennepeper, kurkuma, korianderzaad en garam masala. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper, snijd fijn en leg apart. Pluk de blaadjes van de koriander, snijd grof en leg eveneens apart.

Hoe maak je deze Indiase linzencurry met broccoli en wortel?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de wortel op een met bakpapier beklede bakplaat in 20 minuten gaar. Haal uit de oven, zet apart en laat afkoelen.
  2. Spoel ondertussen de linzen schoon met koud water. Kook de linzen in 25 minuten gaar in ruim water.
  3. Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stronk niet weg. Deze kun je namelijk prima eten en geeft een bite aan het gerecht. Verwijder de buitenste laag van de stronk, halveer deze in de lengte en snijd in dunne plakken. In een pan met kokend water gaar je de broccoliroosjes en stronk in 4 minuten.
  4. Verhit de olie in een wokpan. Wanneer deze is opgewarmd, voeg je de currypasta toe. Pas op dat je de currypasta niet aanbakt. Voeg de kokosmelk na 3 minuten toe aan de pan met de currypasta. Laat het geheel 5 minuten koken.
  5. Voeg de linzen, broccoli en wortel toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen op middelhoog vuur.

Smakelijk!

Tip!
Serveer deze Indiase curry met basmati rijst, deze geurige rijst is goed te combineren met de masala curry.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Indiase linzencurry met broccoli en wortel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 5 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!