Print Friendly, PDF & Email

Voor de sobanoedels in dit gerecht heb je geen pastamachine nodig, alleen je handen! Wij hebben daarnaast nog zelf een Japanse bouillon gemaakt, maar mocht je wat minder tijd hebben dan kun je er altijd voor kiezen om een kant-en-klare paddenstoelenbouillon te gebruiken. Ga jij aan de slag met deze Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels, paksoi, paddenstoelen en broccoli?

Ingrediënten
voor 4 personen 
4 babypaksoi
400 g paddenstoelen
300 g broccoli
3 stengels bosui
4 eieren
sesamzaad
olijfolie
zout en peper
chilivlokken

Bouillon
2 liter water
2 el misopasta
2 cm gember
2 stengels citroengras
4 limoenbladeren
8 kruidnagels

Sobanoedels
150 g boekweitmeel
75 g tarwemeel
140 ml warm water
maïzena
sesamolie

Bereidingswijze
1. Begin met het maken van een bouillon. Doe hiervoor 2 liter water in een pan. Schil en snijd de gember in stukken. Kneus citroengras en voeg dit toe samen met de gember toe aan de pan. Voeg daarnaast ook limoenbladeren en kruidnagels toe. Breng dit aan de kook.
2. Doe de misopasta in een schaaltje, voeg een beetje van de bouillon toe en roer dit totdat het gemengd is. Voeg daarna dit mengsel weer toe aan de bouillon en laat dit ongeveer een halfuur koken.
3. Voor de sobanoedels meng je het boekweitmeel en tarwemeel in een kom. Voeg het water toe en meng totdat er een deeg ontstaat. Kneed dit goed met je handen en duw aan met je knokkels tijdens het kneden, doe dit ongeveer 10 minuten. Als het deeg te veel plakt kun je nog wat tarwemeel toevoegen.
4. Nu kun je het deeg gaan uitrollen. Wrijf het deeg in met wat maïzena. Leg het daarna op je werkblad en begin met uitrollen, totdat je een plak krijgt van 50 bij 40 cm. Keer het deeg af en toe om en wrijf eventueel tussendoor nog in met wat maïzena om plakken te voorkomen. Snijd daarna lange repen (noedels) uit het deeg.
5. Breng alvast twee pannen met water aan de kook voor de groente, eieren en de noedels.
6. Snijd de groene bladeren van de paksoi en de witte steel in stukken. Snijd de bosui in ringen en de champignons en broccoli in stukken. Verhit olie in een pan en bak hierin de champignons totdat ze geslonken zijn. Kook de eieren in 7 minuten gaar en laat de paksoi en broccoli de laatste 4 minuten meekoken. Giet daarna af.
7. Voeg zout toe aan de pan met water voor de noedels. Voeg de noedels toe en kook een minuut. Giet daarna af en voeg een scheutje sesamolie toe zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.
8. Proef de bouillon en voeg peper, zout en chilivlokken toe naar smaak. Giet de bouillon daarna door een zeef. Begin dan met het opmaken van de borden. Doe wat noedels in iedere kom en voeg bouillon toe. Verdeel paksoi, broccoli en champignons over de kommen. Garneer met eieren, sesamzaad en bosui.

Staat dit gerecht vanavond bij jou op tafel? Laat ons weten hoe het gesmaakt heeft in een reactie via de website, op Instagram of via Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!