Japanse Shoyu ramen
5 (100%) 1 vote

Vandaag staat er vegetarische shoyu ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
4 porties ramen noedels
2 liter bouillon (bijv. paddenstoelen-bouillon)
6 eetlepels sojasaus
4 eetlepels chiliolie

Toppings:
1 broccoli
250 g kastanjechampignons
225 g bamboescheuten (uit blik), afgegoten
300 g zijden tofu (verkrijgbaar in de Aziatische toko)
Zwarte sesamzaadjes
2 eetlepels koksolie

Hoe maak je deze shoyu ramen?

  1. Verwarm de bouillon in een ruime pan. Voeg hier de sojasaus en de chili-olie aan toe.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en blancheer deze in een pan kokend water.
  3. Nadat je de broccoli geblancheerd hebt, kook je in dezelfde pan de noedels in 1 minuut gaar. Kijk voor de zekerheid ook even op de verpakking, niet alle noedels hebben dezelfde kooktijd.
  4. Snijd de kastanjechampignons in plakken en bak deze in kokosolie op middelhoog vuur.
  5. Snijd de zijden tofu in blokjes.
  6. Maak de borden op door de ramen in een ruime kom te plaatsen, voeg hier de zijden tofu, kastanjechampignons en bamboescheuten aan toe. Giet hierover rustig de bouillon en serveer direct!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse Shoyu ramen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!