Print Friendly, PDF & Email

Vandaag staat er vegetarische kombu dashi ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is Japanse noedelsoep, waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon gekookt hebt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 porties ramen noedels
2 liter bouillon (bijvoorbeeld deze paddenstoelen-bouillon)
20 g gedroogde kombu (dikke vellen zeewier)
250 ml sojasaus
1 theelepel mirin

Toppings
1 grote of 4 kleine paksoi, grof gesneden
125 g zeewiersalade
100 g onoki paddenstoelen, uiteinde verwijderd
20 g nori vlokken
4 theelepels wasabi sesamzaadjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de bouillon in een ruime pan. Voeg de gedroogde kombu toe aan de bouillon en laat deze 30 minuten sudderen.
  2. Zet het vuur uit, verwijder de kombu uit de pan en voeg de sojasaus en mirin toe. Roer de bouillon nog een keer door.
  3. Blancheer de paksoi en onoki paddenstoelen in een pan met kokend water ongeveer 2-3 minuten.
  4. Kook de noedels in dezelfde pan ongeveer 1 minuut. Kijk altijd even op de verpakking, de ene noedels zijn de andere niet en kunnen in kooktijd afwijken.
  5. Serveer de ramen in een ruime kom, plaats hierin de noedels, paksoi, zeewiersalade en onoki paddenstoelen. Giet de bouillon in de kom en garneer met nori vlokken en wasabi sesamzaadjes.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse vegetarische kombu dashi ramen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!