Japanse vegetarische tantanmen ramen
Lieske van der Waals

Japanse vegetarische tantanmen ramen

dinsdag 14 augustus 2018
Vandaag staat er vegetarische tantanmen ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 porties ramen noedels
2 liter groentebouillon
2 zoete aardappels, in stukken
250 g champignons, gesneden
8 eetlepels tahin
4 eetlepels chiliolie

Voor het gehakt
400 g vegetarisch fijngehakt
2 eetlepels olie
2 bosui, fijngesneden
1,5 theelepel gember, geraspt
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels gefermenteerde chilibonenpasta
1 theelepel sesamolie
2 eetlepel sojasaus

Toppings
1/2 paksoi, grof gesneden
250 g taugé
2 tomaten
1 rode peper, gesneden
150 g wortels, geraspt
2 eetlepels olie
zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 225°C. Op een met bakpapier beklede bakplaat plaats je de zoete aardappel en champignons. Bestrijk deze met de chiliolie en rooster in 30 minuten gaar. Zet de oven nog niet uit, maar draai deze zachter naar 200°C.

  2. Blancheer ondertussen de paksoi in een pan met kokend water.

  3. Verwarm de bouillon op middelhoog vuur. Wanneer de bouillon kookt, voeg je de geroosterde groenten en tahin toe. Blend alles met behulp van een staafmixer of keukenmachine tot een gladde soep. Zet apart.

  4. Halveer de tomaten en plaats deze op een bakplaat met olie, peper en zout. Rooster de tomaten 20 minuten.

  5. Meng voor de tantanmen het vegetarisch fijngehakt met de bosui, rode peper, gember, chilibonenpasta, sesamolie en sojasaus. Zet een wok op hoog vuur en verhit hierin de olie. Bak het vegetarisch fijngehakt-mengsel in 6 minuten krokant, terwijl je dit constant in beweging houdt, zodat het niet aanbakt.

  6. Tijd om de kommen op te maken! Plaats de taugé, geroosterde tomaat, wortel, paksoi en vegetarisch fijngehakt in de kom. Giet hieroverheen de groentebouillon.


Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.