Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek Kerst is een must-have voor deze feestdagen! Dit boek, geschreven door Arno en Mireille van The Holy Kauw Company, staat boordevol makkelijke kerstrecepten en feestelijke ideeën voor Oud & Nieuw. Vandaag delen wij een van de vele lekkernijen uit dit boek: cantuccini-kokos trifle met lemon curd!

Ingrediënten
Voor 4 personen
45 minuten bereidingstijd
Voor de lemon curd
sap van 2 citroenen, gezeefd
150 g roomboter
2 eieren
125 g basterdsuiker

Voor de trifle
2 el kokosschaafsel
175 g cantucini, verkruimeld
500 ml Griekse yoghurt
poedersuiker

Bereidingswijze

  1.  Doe het citroensap en de roomboter in een steelpan en laat de boter op heel laag vuur smelten.
  2. Doe de eieren in een kom en roer hier met een garde de suiker door. Schenk al roerend het citroen-botermengsel erbij en giet het geheel weer terug in de pan. Breng de lemon curd op laag vuur al roerend aan de kook en laat garen tot vla-dikte.
  3. Schenk de lemon curd in een brandschone (liefst gesteriliseerde) pot waar een deksel op kan en laat afkoelen. Je kunt de lemon curd een week in de koelkast bewaren.
  4. Rooster het kokosschaafsel in een droge koekenpan op laag vuur lichtbruin. Laat afkoelen en meng met de koekkruimels.
  5. Verdeel ⅓ van de crumble over 4 glazen. Schep er een flinke lepel yoghurt op en vervolgens een lepel lemon curd. Herhaal, eindig met een laagje crumble en maak af met poedersuiker.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Kerst gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Kerst
Arno van Elst, Mireille van Elst
Uitgeverij: Uitgeverij Snor
ISBN: 9789463140744
Prijs: €21.99

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerst: cantuccini-kokos trifle met lemon curd
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!