Print Friendly, PDF & Email

Kletskoppen smaken heerlijk bij de thee, koffie of als dessert met een bolletje ijs. Ik ben er dol op! Dit recept komt uit het bakboek Zoet zonder Zuivel. Het staat tjokvol creatieve baksels, allemaal zonder zuivel. De baksels zijn gemaakt op basis van plantaardige melksoorten zoals quinoa-, haver-, amandel-, soja-, of kokosrijstmelk. Deze kletskoppen zijn buitengewoon lekker en ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Bak en geniet ze!

Wat heb je nodig?
Voor ca. 15 stuks
30 gr amandelen
80 gr lichtbruine suiker
1/4 tl kaneel
snufje zout
30 gr plantaardige margarine
40 gr bloem

Hoe maak je deze kletskoppen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een kom de basterdsuiker met kaneel en zout.
  3. Voeg de margarine toe en mix het tot een dik deeg.
  4. Zeef de bloem boven de kom en kneed alles goed door elkaar.
  5. Voeg als laatste de amandelen toe, en kneed ook deze er goed doorheen.
  6. Wanneer het deeg wat vloeibaar is, kan er nog wat extra bloem aan toegevoegd worden.
  7. Schep met een lepel hoopjes van het deeg en vorm bolletjes van 1-2 cm groot. Hoe groter de bolletjes, hoe groter de kletskoppen zullen worden!
  8. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de bolletjes zit, gezien het tijdens het bakproces wat uit kan gaan lopen.
  9. Ze kunnen de oven in! bak ze in 8 a 10 minuten gaar. Let de laatste paar minuten goed op, want ze bakken snel bruin en de suiker kan snel gaan verbranden.

Als de kletskoppen net uit de oven komen zijn ze vaak nog wat slap. Laat ze daarom goed afkoelen, daar worden ze lekker knapperig van. Geniet ervan!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Zoet zonder Zuivel
Erica Schot
Uitgeverij: Brave New Books
ISBN: 9789402164190
Prijs: €29,95

 

Summary
Zoet zonder Zuivel: Kletskoppen
Article Name
Zoet zonder Zuivel: Kletskoppen
Description
Dit recept van kletskoppen komt uit het bakboek Zoet zonder Zuivel. Alle baksels in het boek zijn gemaakt op basis van plantaardige melksoorten.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!