Print Friendly, PDF & Email

Deze knolselderij spread is weer eens iets anders dan je avocado spread of hummus. Dit gezonde smeersel is vullend en smaakvol door alle verse groentes en smaakmakers. Het recept vind je hier!

Ingrediënten
Goed voor 20 sandwiches
180 gram aardappel
180 gram knolselderij
Halve avocado
2 tl olijfolie
Teentje knoflook
2 tl vers gesneden bieslook
8 cornichons in kleine stukjes
Snufje zout en peper
½ tl citroensap
Brood of crackers

Bereidingswijze
Zet de aardappels en knolselderij in een pan met net voldoende water. De groentes hoeven niet volledig onder water te staan. Kook de groentes ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn. Wanneer de groentes gaar zijn kan je ze gaan pureren en mixen met een staafmixer. Prak de avocado en meng erdoorheen. Voeg heel langzaam de olijfolie toe aan het mengsel. Pers de knoflook en voeg samen met de bieslook en cornichons door het mengsel. Breng op smaak met wat zout en peper. Knijp als laatst een citroen boven het mengsel uit. Let erop dat dit niet te veel is. Toast je broodje of beleg een cracker met de heerlijke frisse spread.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Knolselderij spread voor op brood
Article Name
Knolselderij spread voor op brood
Description
Deze knolselderij spread is weer eens iets anders dan je avocado spread of hummus. Dit gezonde smeersel is vullend en smaakvol door alle verse groentes!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!