Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (2 stemmen)

Op maandagochtend mogen we onszelf wel trakteren op een extra lekker ontbijtje toch? Gewoon, omdat het kan! Na het maken van deze zoete koffiebroodjes ruikt je keuken goddelijk. De broodjes zijn gevuld met romige banketbakkersroom en rozijnen. Wij decoreren ze met glazuur om ze extra mooi en lekker te maken. En daarbij zijn deze koffiebroodjes ook nog eens helemaal lactosevrij!

Ingrediënten
voor 8 stuks
voor het deeg
1 ei
260 g bloem
50 g boter
15 g witte basterdsuiker
7 g gist
70 ml sojamelk
snuf zout

voor de banketbakkersroom
2 eidooiers
1 vanillestokje
100 g suiker
45 g maïzena
500 ml sojamelk

voor de vulling
100 g rozijnen

voor het glazuur
125 g poedersuiker
2,5 el water

Bereidingswijze
1. Giet 450 milliliter sojamelk in een steelpan. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het stokje en het merg toe aan de sojamelk en breng dit aan de kook.
2. Doe de overige sojamelk met de suiker en eidooiers in een kom en klop dit door. Voeg daarna maïzena toe en klop totdat je een mooie gladde massa hebt.
3. Verwijder het vanillestokje uit de melk en voeg terwijl je roert een deel van de warme melk bij het koude melkpapje. Meng dit goed en giet het daarna terug in de steelpan bij de warme melk. Blijf roeren terwijl je het verder verwarmt. Na een tijdje zul je zien dat de room dikker begint te worden. Blijf goed roeren en laat het mengsel ongeveer 2 minuten koken.
4. Stort de banketbakkersroom uit in een bakje of op een plaat en dek af met folie. Zet weg en laat afkoelen (eventueel in de koelkast).
5. Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom. Kneed tot een soepel deeg in 10 minuten. Maak een bal, dek deze af en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
6. Laat de rozijnen ongeveer 30 minuten wellen in warm water. Laat ze daarna uitlekken en droog goed af.
7. Kijk of je deeg na een uur is gerezen. Het deeg zou in hoeveelheid verdubbeld moeten zijn. Rol het daarna uit tot een vierkante lap van 20 bij 25 centimeter.
8. Leg de smalle kant van het deeg naar je toe. Smeer de banketbakkersroom uit over het deeg, maar laat een klein stukje van de bovenkant open zodat je het deeg daar nog kunt aandrukken. Verdeel de rozijnen nu over de banketbakkersroom. Rol het deeg op, druk aan op het einde. Snijd er 8 gelijke stukken uit.
9. Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de broodjes op. Laat ze weer een halfuur rijzen.
10. Verwarm de oven voor op 190 ℃ en bak de broodjes 10 tot 15 minuten. Haal de bakplaat daarna uit de oven en dek af met een theedoek.
11. Meng 2,5 eetlepel water met 125 gram poedersuiker. Doe dit in een spuitzakje en garneer hier je koffiebroodjes mee. Je koffiebroodjes zijn nu klaar om te serveren, eet smakelijk!

Heb je dit recept geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)