Print Friendly, PDF & Email

Wij maakten een fantastisch broodje voor bij de koffie of thee. Na het maken van deze zoete koffiebroodjes ruikt je keuken overheerlijk. De broodjes zijn gevuld met romige banketbakkersroom en rozijnen. Wij decoreerden ze met glazuur om ze nog wat mooier en lekkerder te maken. Oh, en ze zijn ook nog eens helemaal lactosevrij!

Ingrediënten
voor 8 stuks

voor het deeg
260 g bloem
15 g witte basterdsuiker
50 g boter
7 g gist
1 ei
70 ml sojamelk
snuf zout

voor de banketbakkersroom
500 ml sojamelk
1 vanillestokje
100 g suiker
2 eidooiers
45 g maïzena

voor de vulling
100 g rozijnen

voor het glazuur
125 g poedersuiker
2,5 el water

Bereidingswijze
1. Giet 450 ml sojamelk in een steelpan. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het stokje en het merg toe aan de melk en breng dit aan de kook.
2. Doe de overige sojamelk met de suiker en eidooiers in een kom en klop dit door. Voeg daarna maïzena toe en klop totdat je een mooie gladde massa hebt.
3. Verwijder het vanillestokje uit de melk en voeg terwijl je roert een deel van de warme melk bij het koude melkpapje. Meng dit goed en giet het daarna terug in de steelpan bij de warme melk. Blijf dit roeren terwijl je het verder verwarmt. Na een tijdje zul je zien dat de room dikker begint te worden. Blijf goed roeren en laat het mengsel ongeveer 2 minuten koken.
4. Stort de banketbakkersroom uit in een bakje of op een plaat en dek af met folie. Zet weg en laat afkoelen (eventueel in de koelkast).
5. Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom. Kneed tot een soepel deeg in 10 minuten. Maak een bal, dek deze af en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
6. Laat de rozijnen ongeveer 30 minuten wellen in warm water. Laat ze daarna uitlekken en droog goed af.
7. Kijk of je deeg na een uur is gerezen. Het deeg zou in hoeveelheid verdubbeld moeten zijn. Rol het daarna uit tot een vierkante lap van 20 bij 25 cm.
8. Leg de smalle kant van het deeg naar je toe. Smeer de banketbakkersroom over je deeg, maar laat een klein stukje van de bovenkant open zodat je het deeg daar nog kunt aandrukken. Verdeel de rozijnen nu over de banketbakkersroom. Rol het deeg op, druk aan op het einde en snijd er 8 stukken uit.
9. Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de broodjes op. Laat ze weer een halfuur rijzen.
10. Verwarm de oven voor op 190 ℃ en bak de broodjes 10-15 minuten. Haal de bakplaat daarna uit de oven en dek af met een theedoek.
11. Meng 2,5 el water met 125 poedersuiker. Doe dit in een spuitzakje en garneer hier je koffiebroodjes mee. Daarna zijn ze klaar om te serveren!

Heb je dit recept geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koffiebroodjes met glazuur
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)