Gezond koolhydraatarm bananenbrood zonder suiker
Daniëlle van Kampen

Gezond koolhydraatarm bananenbrood zonder suiker

donderdag 04 januari 2024
Voor het bakken van een lekker bananenbrood hoef je geen sterbakker te zijn. Met slechts een paar ingrediënten en een simpele bereidingswijze zet je binnen no time een zelfgemaakt bananenbrood in de oven. Voor dit bananenbrood-recept gebruiken amandelmeel, waardoor het koolhydraatarm is. En voegen we géén suiker toe, maar wel een snufje espresso. Dat maakt deze variant niet alleen lekker maar ook een stuk gezonder!

Ingrediënten


voor 3-4 personen
3 bananen
3 eieren
300 g amandelmeel (wij gebruiken Amandelmeel Gold van Amanprana)
30 g hazelnoten
80 ml espresso
1 el cacaopoeder
2 tl bakpoeder


Zo maak je het koolhydraatarm bananenbrood zonder suiker


1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Voeg het amandelmeel, de bananen, de espresso, het bakpoeder, de eieren en het cacaopoeder samen in een grote kom en mix het geheel tot een glad beslag.
3. Hak de hazelnoten grof en roer een deel van de hazelnoten door het beslag. Bewaar de rest voor garnering.
4. Verdeel het beslag over de cakevorm en zet het koffie-bananenbrood voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Laat het bananenbrood daarna circa 30 minuten afkoelen.
6. Snijd na 30 minuten het bananenbrood in plakjes en besmeer het met je favoriete spread of notenboter.


Hoe bewaar je bananenbrood?


Een zelfgemaakt bananenbrood kun je zeker 5 tot 7 dagen bewaren. Dat kan in de koelkast, maar ook daarbuiten. Zorg ervoor dat je het bananenbrood altijd luchtdicht verpakt in wat folie of een broodtrommel. Een koele en donkere plek is het meest ideale. Tip: als je wilt dat je bananenbrood lekker smeuïg blijft is de koelkast de ultieme plek. Krijg je het bananenbrood toch niet op? Snijdt er dan losse plakjes van, verpakt deze in folie en bewaar in de vriezer. Even laten ontdooien en je hebt meteen een gezond tussendoortje!

 

Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of heb jij al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Zou je misschien ook erbij kunnen zetten wat de voedingswaarde (ongeveer) zijn wanneer je dit bananenbrood maakt?

11:39 19 januari 2024

Beste Gerald, Bedankt voor je opmerking! Helaas kan ik op dit moment geen antwoord op je vraag geven. We gaan jouw opmerking in ieder geval meenemen in de feedback. Wellicht kan je op mijn eetmeter.nl van het voedingscentrum zelf uitrekenen wat de voedingswaardes van dit recept zijn :-) Succes! Groetjes, Daniëlle

11:39 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.