Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen we een ontbijtrecept uit onze vegetarische koolhydraatarme recepten reeks! Wil je graag wat minderen in koolhydraten? Dat kan soms best als een uitdaging voelen, maar dat is absoluut niet nodig! Met wat inspiratie en een beetje hulp kom je een heel eind en kan je lekker genieten van de meest smaakvolle recepten!

Ingrediënten
Voor 3-4 personen
300 g amandelmeel (wij gebruikten Amandelmeel Gold van Amanprana)
3 bananen
3 eieren
30 g hazelnoten
80 ml espresso
2 tl bakpoeder
1 el cacaopoeder

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Voeg het amandelmeel, de bananen, de espresso, het bakpoeder, de eieren en het cacaopoeder samen in een grote kom en mix het geheel tot een glad beslag.
3. Hak de hazelnoten grof en roer een deel van de hazelnoten door het beslag. Bewaar de rest voor garnering.
4. Verdeel het beslag over de cakevorm en zet het koffie-bananenbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Laat het bananenbrood daarna circa 30 minuten afkoelen.
6. Snijd na 30 minuten het bananenbrood in plakjes en besmeer het met je favoriete spread of notenboter!

Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of heb jij al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koolhydraatarm bananenbrood met koffie en amandelmeel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!