Print Friendly, PDF & Email
4.2/5 - (5 stemmen)

Deze bijzondere stamppot heeft weinig weg van de oer-Hollandse stamppot zoals we die kennen, maar dat maakt ‘m niet minder lekker. Misschien vind je deze koolhydraatarme stamppot nog wel lekkerder! De pecannoten in deze stamppot roosteren is echt een aanrader. Dit geeft namelijk een diepere, rijke smaak en een krokante bite aan dit gerecht.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
1 knolselderij
2 pastinaak
300 gram verse spinazie
2 handperen
1/2 eetlepel kokosolie
2 eetlepels bruine suiker
2 takjes verse rozemarijn
zout en peper naar smaak
handje pecannoten

Hoe maak je het?
Rooster de pecannoten kort in een pan of in de oven. Schil de knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukjes. Kook deze in 10-15 minuten gaar. Snijd ondertussen de peren in kwarten en vervolgens in plakjes. Snijd de rozemarijn fijn en bak deze samen met de peer in de kokosolie. Voeg de bruine suiker en een flinke scheut water toe. Bak tot er nog een klein laagje water over is. Stamp of mix de knolselderij en pastinaak fijn en voeg hier de peer en het overgebleven water toe. Schep de spinazie er doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de geroosterde pecannoten.

Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Koolhydraatarme stamppot met gekarameliseerde peer en rozemarijn
Article Name
Koolhydraatarme stamppot met gekarameliseerde peer en rozemarijn
Description
Deze koolhydraatarme stamppot heeft weinig weg van de oerhollandse stamppot zoals we die kennen, maar dat maakt ‘m niet minder lekker. De pecannoten in deze stamppot roosteren is echt een aanrader. Dit geeft namelijk een diepere, rijke smaak en een krokante bite aan dit gerecht.
Author