Print Friendly, PDF & Email

Vandaag staat er koude dashi ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: koude dashi ramen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
1,3 liter tuinkruiden bouillon, gekoeld
50 ml sojasaus
50 ml rijstazijn
15 ml sesamolie
2 eetlepels sriracha (rode hete saus)
15 g gember, geschild en in plakjes

Toppings:
4 porties ramen noedels
komkommer, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
200 g spinazie
100 g taugé
4 bosui, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
4 eetlepels nori vlokken
Optioneel: zwarte sesamzaadjes 

Hoe maak je het?

  1. Meng of blend alle ingrediënten voor de bouillon tot een gladde dressing.
  2. Kook de noedels ongeveer 1 minuut in kokend water, laat ze uitlekken en verdeel over de kommen. Check wel altijd even de verpakking, de ene noedels zijn de andere niet.
  3. Maak de borden op door de ramen noedels in het midden van het bord te leggen met de komkommer, spinazie, taugé, bosui en rode peper. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Garneer met nori vlokken en eventueel zwarte sesamzaadjes.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Koude dashi ramen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!