Deze kruidige noedelsalade is een voedzame, verfrissende salade met een aziatisch tintje. Heerlijk met de vele groene kruiden, de knapperige pinda’s, de zachte noedels en de pittige dressing. Een fijne variatie!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
200 gram eiernoedels of rijstnoedels
150 gram sperziebonen of peultjes
½ komkommer
6 lenteuitjes
handvol basilicumblaadjes
klein bosje munt
klein bosje koriander
Voor de dressing:
2 eetlepels rijstazijn (of witte wijnazijn)
1 citroen, schil en rasp
1 jalapeno peper
1 teentje knoflook
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sojasaus of tamari
Voor de garnituur:
75 gram ongezouten pinda’s
extra sojasaus voor de liefhebber
Hoe maak je deze noedelsalade?
Begin met de dressing. Ontdoe de jalapeno peper van zijn zaadjes en snij fijn evenals de knoflook. Meng de rijstazijn met het citroensap en de citroenrasp, de peper, de knoflook, de bruine suiker, de sesamolie en de sojasaus. Kook dan de noedels volgens de gebruiksaanwijzing, spoel af onder de koud kraan, laat goed uitlekken en meng dan met de dressing. Laat even staan. Kook de sperziebonen of de peultjes tot ze beet gaar zijn. Schil ondertussen de komkommer en snij in blokjes, snij de lenteui fijn. Meng de sperziebonen of peuletjes, de komkommer, de uitjes en de kruiden (basilicum, munt en koriander) door de noedels en de dressing. Rooster als laatste de pinda’s enkele minuten in een koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep de noedelsalade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de geroosterde pinda’s. Serveer met extra sojasaus voor de liefhebber.
Bron: Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall






Lijkt me erg lekker deze salade! Ik ga het uitproberen. Dankjewel voor het recept!